Man kan ju bli en aningens skeptisk till varm avokado, men tillsammans med lime, chili och vitlök blir det ett häftigt smakäktenskap och som tar dina smaklökar till nya dimensioner
Jag var väldigt nyfiken på förrätten, avokadosoppa. Fräs ris, lök och vitlök. Avokadosoppa2 avokadosSaft från 1 lime1 röd chili1-2 dl crème fraiche0,5 l kall buljong2 vitlöksklyftorSalt, pepparGör så härMixa allt, tillsätt lite buljong i taget för att få den konsistens man vill ha. räkskaltomatlökvitlökfänkålvatten1 gul lök4 tomater, skalade2 vitlöksklyftor4 dl arboriorissaffran strimlad paprikaskalade räkorminichorizogröna ärtorGör så härFräs skal och grönsaker i en kastrull. 2 vitlöksklyftor. 2 vitlöksklyftor
Avokadosoppa. Kantarellbröd med lök och soltorkade tomater. Hacka svampen och löken fint. 1 gul lök. När all vätska är borta klicka i margarin och låt lök och svamp steka på medelvärme i ca 7 minuter. 1 gul lök
Het kall avokadosoppa med ostquesadillas. Finhacka löken och skär tomaten i mindre bitar. Är även gott till köttfärsbiffar och kanske en kall vitlökssås
Kyld avokadosoppa och blomkålssoppa med sikrom. Fräs skockor och lök tills de får fin färg. När gästerna kom förra torsdagen inledde vi med små likörglas med två sorters kylda soppor i snygga lager, underst en illgrön avokadosoppa överst en blomkålssoppa, toppad med en kula sikrom
Gröp ur avokadon och grovhacka löken och vitlöken. 4 st avokado2 st små schalottenlökar1vitlöksklyfta5 dl grönsak eller hönsbuljong1 tsk svartpeppar1tsk salt1 dl turkisk yoghurt1 citron. 1 vitlöksklyfta
1 stor gul lökolja till stekning1,5 gurkor4 + 3 dl vatten 1 buljongtärning3 avokado2,5 dl iMat (eller annan grädde)2 tsk körvelsalt och pepparchiliflakes eller tabasco till serveringHacka löken och fräs den mjuk i olja. 1 stor gul lök