Rör ner den rivna osten och créme fraichen och låt det koka upp och sjuda en kort stund. Avokadosoppa med vitlök och kräftstjärtar4 port1 st liten purjolök2 msk smör2 st vitlöksklyftor1 msk ingefära, finhackad0,5 st lime, pressad1 tsk (knappt) spiskummin1 st liten röd chilifrukt, urkärnad2 st avokado1 st grönsaksbuljongtärning6 dl vatten2,5 dl créme fraiche1 dl riven ost (Västerbotten e
På den tiden gjordes soppan med creme fraiche, men jag har kommit fram till att det är helt onödigt. Avokadosoppa är en typisk rätt som delar människor i två läger
Men jag tycker den smakar mer avokado än gurka så skulle vilja kalla den avokadosoppa istället. Tillsätt crème fraiche och späd med kallt vatten till en ganska tjock soppa
Häll i creme fraiche eller den grekiska yoghurten samt kryddor (om man vill) och mixa än en gång. 1 höns- eller Grönsaksbuljongtärning2 skedar creme fraiche eller grekisk yoghurtSalt och vitpepparOm man vill kan man toppa soppan med räkor och gräslök. 2 skedar creme fraiche eller
Här kommer receptet som jag pratade om i ett tidigare inlägg. Soppan var en klockren förrätt då den var mycket len i smaken men samtidigt väldigt fräsch
Rör sist ned crème fraiche och smaka av med salt och ev peppar tills du är nöjd. 2 dl crème fraiche. Dela och gröp ur innehållet i fyra avokados och lägg i mixer