Avokadosoppa med vitlök och kräftstjärtar4 port1 st liten purjolök2 msk smör2 st vitlöksklyftor1 msk ingefära, finhackad0,5 st lime, pressad1 tsk (knappt) spiskummin1 st liten röd chilifrukt, urkärnad2 st avokado1 st grönsaksbuljongtärning6 dl vatten2,5 dl créme fraiche1 dl riven ost (Västerbotten e
En len och krämig avokadosoppa som kan serveras både som förrätt eller varmrätt. Avokadosoppa. För att få den lite matigare kan man toppa med kyckling, räkor eller rökt lax
På den tiden gjordes soppan med creme fraiche, men jag har kommit fram till att det är helt onödigt. Avokadosoppa är en typisk rätt som delar människor i två läger
Jag var väldigt nyfiken på förrätten, avokadosoppa. Avokadosoppa2 avokadosSaft från 1 lime1 röd chili1-2 dl crème fraiche0,5 l kall buljong2 vitlöksklyftorSalt, pepparGör så härMixa allt, tillsätt lite buljong i taget för att få den konsistens man vill ha
Men jag tycker den smakar mer avokado än gurka så skulle vilja kalla den avokadosoppa istället. Den här milda och lena soppan fick jag tips om hos en gullig tjej på Instagram
Häll i creme fraiche eller den grekiska yoghurten samt kryddor (om man vill) och mixa än en gång. 1 höns- eller Grönsaksbuljongtärning2 skedar creme fraiche eller grekisk yoghurtSalt och vitpepparOm man vill kan man toppa soppan med räkor och gräslök. 2 skedar creme fraiche eller
Kall avokadosoppa 2 stora portioner eller 4 små4 dl vatten1 msk grönsaksfond2 stora eller 3 små avokador1/4 dl pressad citron1 dl crème fraichesaltDela och gröp ur fruktköttet ur avokadon