Gröp ur och mosa avokadon grovt, det ska vara lite bitar i den. I lördags hade vi en liten miniföljetong på Instagram om vår Texmex middag för kvällen a'la Jonas Cramby, där några av rätterna var inspirerade av recepten i hans kokbok "Texmex från grunden"
Mosa avokadorna grovt med en gaffel eller i en mortel, låt det gärna vara kvar lite bitar. Uteslut de tre sista kryddorna om du vill ha mer traditionell texmexkryddning
Blanda avokado, crème fresh och olivolja i en bunke. 1 påse Texmex ost. 4 st Avokado. Strimla kycklingen. Blanda limeskal, saft, olja, salt, svartpeppar, cayennepeppar och spiskummin i en bunke
Quesadillas, burritos, fajitas, taquitos, enchiladas, tostadas… Mexikanskt, texmex, southwestern – kärt barn… Mina år i USA bjöd på mängder av härliga upplevelser i matväg
Servera med en sallad, gärna med tomat och avokado. Texmex är ju aldrig fel och just detta, enchiladas med kyckling, har blivit en klassiker hemma hos oss
Självklart bjöds det även på guacamole och riktig sådan där avokado mosas grovt och fortfarande smakar avokado, men med en fräsch smak av lime och lätt hetta från chili
), räkor, avokado, salladslök och rödlök. Sonen hade önskat någon sorts texmex, så vi körde på en blandning eftersom det är bäst när alla kan plocka det de tycker om
Mosa avokadon i en mortel om du har en, annars funkar gaffel. Det finns mängder med goda ”texmex”tillbehör, men jag har valt ut de två som man absolut måste ha med
räkor, avokado, mango, dill och citron. Tänk texmex. Avokado, blåbär, chili och pocherat ägg. Texmex i mitt hjärta, låt mig besjunga dig nu… Eller hur är det nu den där låttexten går