Grilla svampen tills ni tycker den har fått en fin yta. Till er teriyakimarinerade grillade kyckling serverar ni också gärna grillade champinjoner och skivad avokado
Skär svampen i kvartar och skala och grovhacka löken. Lägg quinoablandningen över salladen och toppa med de rostade grönsakerna, avokadobitar, smulad fetaost, granatäppelkärnor och hackad persilja
avokado, skivad. Ansa svampen och finhacka den i matberedare eller för hand. Fräs lök och svamp i olivoljan tills svampen mjuknat och vätskan kokat bort
Stek svampen tillsammans med vitlöken i smör tills vätskan är borta. Idag fick halloumiosten vara med i en varm pastasallad tillsammans med kantareller och avokado
Därefter strimlad purjo och skivad svamp. Och till själva pizzanriven ost rostad paprika karl-johan (eller champinjon) purjolök avokado ruccolahavssaltKavla eller arbeta ut pizzan till önskad tjocklek och form
Blanda ned kantarellerna i scampi- och avokadoblandningen så att svampen tar lite smak av marinaden. Dressingen och marinaden på apelsinsaft, mango chutney, sweet chili och honung satte mycket smak och att låta avokadon bli varm i stekpannan höjer den åtskilliga nivåer och det är ju inte dåligt med tanke på att den är supergod kall också
Vänd till sist ned tomaterna, persikan och avokadon. ½ avokado. 1 port 50 g halloumiost i skivor Ett litet kycklinglår (urbenat) ½ chorizokorv i skivor En näve räkor En näve blandad svamp (t ex kantareller och champinjoner) En pressad vitlöksklyfta Saft av en apelsin 1 tsk sambal oelek ½ avokado ½ skivad röd lök 200 g körsbärstomater i klyftor ½ persika i tärningar ½ påse färsk bladspenat Fräs svampen tillsammans med vitlöken och löken i smör
Tex mina ungar som hatar svamp och lök tex. Hummus på avokado och pistagenötter. Den andra ”hummusen” som jag gillar att ha till rotfrukterna är den gjord på avokado och kikärter