Du behöver (2 port)Tacobröd eller tunnbröd200 g grillad kyckling1 dl kvarg1 äpple150 g cocktailtomater100 g sallad2 mogna avokado1 tsk dijonsenap1 tsk balsamvinägersalt, peppar. Tärna kyckling, äpple och avokado, skär salladen i 1x2 cm strimlor och halvera tomaterna. 1 äpple
Röran serverade jag med avocado fast jag kan tänka mig många andra serveringssätt. För en massa år sedan så gjorde jag en liknande förrätt till nyårsafton men jag kom bara ihåg att den innehöll lax, äpple och något ”kladdigt” så jag rörde därför ihop något eget med mycket gott resultat
Aioli och en halv avocado med citronolivolja och gräslök smakade gott till. ½ äpple. Skär lök, paprika och äpple i tärningar och låt fräsa med en stund
Salsa, gjord av avocado, färsk ananas, rödlök, tomat, mango, chili, lime och vitlök. Turkisk yoghurt, gräddfil el dyl, en gnutta majonäs som blandas med rivet äpple och hackad lök
Små salladsblad som tex mangold, rödlök, avocado, färska fikon, sugarsnaps, rödlök och Balsamico. Gör en stuffing med äpple, lök, katrinplommon och timjan
hallon, blåbär och granat äpple (till servering). Vid servering, lägg blåbär i botten och spritsa över choklad moussen och toppa med hallon och granatäpple