Fräs vitlök i olivolja utan att den får färg i några minuter. 2 vitlöksklyftor tunt skivade. Lägg den skivade auberginen på en plåt eller ett fat och strö över lite salt
Vi åt auberginegratängen med vitlökssås, bönsallad och en bit bröd. Blanda ner riven vitlök och oregano, rör om och häll sedan på vinäger, krossade tomater och buljong
Skala och finhacka löken och vitlöken. Jag tycker att den här mycket goda och smakrika auberginegratängen är en perfekt representant för det italienska köket
Auberginegratäng med röda linser – gratäng med stekt aubergine i skivor, varvad med en röra av röda linser kokta i tomat med gul lök och morot kryddad med vitlök och timjan, färsk tomat och grana padano
Blanda de krossade tomaterna med vitlöken, oreganon, saltet och svartpeppar i en kastrull. Receptet till denna urgoda auberginegratäng, med pesto och mozzarella, kommer från boken "Annas medelhavsmat" av Anna Bergenström
Småkoka de krossade tomaterna med vitlök, salt och peppar i minst tio minuter. Auberginegratäng med italienska smaker LCHF 4 port. 2-3 klyftor vitlök. 2-3 klyftor vitlök
1 st (ca 400 g) aubergine 0,5 dl olivolja 1 st (ca 400 g) zucchini 4 st tomater salt malen svartpeppar 1 dl riven ost (helst en lagrad - med lite mer smak) 2 klyftor vitlök 0,5 dl finhackad persilja. 1 dl riven ost (helst en lagrad - med lite mer smak) 2 klyftor vitlök 0,5 dl finhackad persilja