Passar perfekt på buffén, eller som den är med antingen ett gott bröd eller pasta som tillbehör. aubergine, auberginegratäng, basilika, färsk mozzarella, italienska, mozzarella, mutti, parmesanost, peppar, silver spoon, tomatsås Till 6 portioner
Auberginegratäng. Auberginegratäng. Servera auberginegratängen tillsammans med din raw sallad. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, men förkorta koktiden med 3 min. Varva tomatsås, pasta, aubergineskivor, grana padano och mozzarella i ca 3 lager i en ugnsfast form
Auberginegratäng. Tomatsås med aubergine till pasta. Auberginegratäng. Tomato sauce is a base for many dishes and can also be enjoyed on its on with some pasta, like in the pictures
Låt pastan rinna av och häll tillbaka den i grytan. paccheri (stora pastarör). Ta ev undan 9 dl sås till auberginegratängen. Koka pastan i lättsaltat vatten i en gryta ca 15 min. 8 pers Ingredienser Ragù napoletano di Gina 1 kilo benfri högrev 500 g tjocka revbensspjäll 6 vitlöksklyftor 1/2 dl oliviolja, extra vergine 1 1/2 dl torrt vitt vin 2 1/2 kilo skalade tomater i burk, gärna San Marzano 1 1/2 dl vatten 2 1/2 tsk salt 400 g paccheri (stora pastarör) Pastatopping 250 g ricottaost 2 dl parmesanost
Och till det gärna sallader med inslag av rödkål och grönkål, eller kanske en gratäng med bara grönsaker istället för Jansson, som denna italienska auberginegratäng
Sent ska vi glömma den fantastiska fru Miranda Galazzi som under några kvällstimmar höll en workshop för oss där hon med stort engagemang visade hur man gör färskpasta
Sist men inte minst Francescos mammas Parmigiana di Melanzane – auberginegratäng med parmesan, en klassisk paradrätt från södra Italien som förtjänar ett inlägg för sig