färsk oregano, några kvistar. Auberginegratäng redo för ugnen. Blanda körsbärstomater, passerade tomater, vitlök, grillkrydda, cayennepeppar, basilika, oregano och salt i en skål
Blanda de krossade tomaterna med vitlöken, oreganon, saltet och svartpeppar i en kastrull. Receptet till denna urgoda auberginegratäng, med pesto och mozzarella, kommer från boken "Annas medelhavsmat" av Anna Bergenström
Lägg mozzarellan och den färska oreganon i en bunke. 2 tsk torkad oregano. 1 st kruka färsk oregano, grovt hackad. Fräs lök, vitlök och torkad oregano i en kastrull i ca 5 minuter till löken är mjuk. 2 tsk torkad oregano
1 tsk torkad smulad oregano. 1 tsk torkad smulad oregano. Det kanske blir en vår trots allt. Igår när jag var ute på en lång solskenspromenad lyste det plötsligt lite gult i dikeskanten