olivolja. Auberginegratäng med halloumi. Hetta upp en kastrull med olivolja. olivolja. 10 st soltorkade tomater i olivolja. 10 st soltorkade tomater i olivolja
Matfett eller olivolja att smörja formen med. Jag tycker att den här mycket goda och smakrika auberginegratängen är en perfekt representant för det italienska köket
Stek i rikligt med olivolja tills de får färg. I gänget som skulle äta satt även en äkta italienare som har lovat mig sitt recept på auberginegratäng där man ska ha ströbröd och fritera och grejer
Lite olivolja till att smöra formen med. Receptet till denna urgoda auberginegratäng, med pesto och mozzarella, kommer från boken "Annas medelhavsmat" av Anna Bergenström
1 st (ca 400 g) aubergine 0,5 dl olivolja 1 st (ca 400 g) zucchini 4 st tomater salt malen svartpeppar 1 dl riven ost (helst en lagrad - med lite mer smak) 2 klyftor vitlök 0,5 dl finhackad persilja. 1 st (ca 400 g) aubergine 0,5 dl olivolja
Lägg dem på en oljad plåt (olivolja går bra) och pensla med mer olivolja ovanpå. Fräs löken och vitlöken i en stekpanna i olivolja eller smör på ganska svag värme i minst 5 minuter
Servera med olivolja och parmesan på toppen. Vackra aubergineskivor eftre stekning i olivolja och innan montering i ugnsform där de varvas med tomatsås och mozzarella