Auberginegratäng mynta recept

Auberginegratäng – LCHF

Auberginegratäng – LCHF

(1 tsk mynta, torkad). Lägg ett lager ugnsbakade aubergineskivor i en form, sedan hälften av den stekta löken, mynta, persilja och 100 g söndersmulad fetaost. 1 paket fetaost, 150 g (1 tsk mynta, torkad)
Auberginegratäng med lök

Auberginegratäng med lök

Peppra, salta och strö över färsk eller torkad mynta. mynta. Skiva auberginerna, lägg dem på två ugnsplåtar och salta
Auberginegratäng & Lammfärsjärpar

Auberginegratäng & Lammfärsjärpar

Blanda färs med ägg, mynta och persilja. En smarrig auberginegratäng, lammfärsjärpar och fetaoströra. Lite hackad basilika eller mynta

La cucina di Laura

Sist men inte minst Francescos mammas Parmigiana di Melanzane – auberginegratäng med parmesan, en klassisk paradrätt från södra Italien som förtjänar ett inlägg för sig

Auberginegratäng

Smula ner den torkade myntan och fräs hastigt i några sekunder. 4 portioner4 auberginer2 msk salt2 gula lökar4 vitlöksklyftor2 msk olivolja2 msk torkad mynta2 dl crème fraiche300 g fetaostSaltPeppar1 dl valnötskärnorSätt ugnen på 250 grader

Auberginegratäng

Smula ned myntan och fräs några sekunder. Garnera gärna med färsk mynta. 2 msk mynta. Ugn 250°. Skala och skär aubergine i 2-3 cm stora bitar, eller i två eller tre bitar på tvären