(1 tsk mynta, torkad). Lägg ett lager ugnsbakade aubergineskivor i en form, sedan hälften av den stekta löken, mynta, persilja och 100 g söndersmulad fetaost. 1 paket fetaost, 150 g (1 tsk mynta, torkad)
Sist men inte minst Francescos mammas Parmigiana di Melanzane – auberginegratäng med parmesan, en klassisk paradrätt från södra Italien som förtjänar ett inlägg för sig
Auberginegratäng. Stötmyntan med ärter och bondbönor i en rejäl mortel till ett mos. Bred purén på varma crostini och avsluta med ytterligare lite riven ost och färska myntablad
Smula ner den torkade myntan och fräs hastigt i några sekunder. 4 portioner4 auberginer2 msk salt2 gula lökar4 vitlöksklyftor2 msk olivolja2 msk torkad mynta2 dl crème fraiche300 g fetaostSaltPeppar1 dl valnötskärnorSätt ugnen på 250 grader
Smula ned myntan och fräs några sekunder. Garnera gärna med färsk mynta. 2 msk mynta. Ugn 250°. Skala och skär aubergine i 2-3 cm stora bitar, eller i två eller tre bitar på tvären