Gör i flera lager, som en lasagne, avsluta medtomatsås och sist ost. Det nya året firades in med snittar, oxfilé och brownies, mer om det i kommande inlägg
Hoppas allt är fint med er. Idag är det söndag och solen skiner, så jag borde egentligen typ vara ute och ta en promenad snarare än att skriva det här blogginlägget… Men jag känner att jag måste försöka skärpa mig lite och bli bättre på att publicera inlägg här på bloggen, så jag ska istället försöka hålla mig hyfsat kortfattad så jag kanska hinner med både inlägg och promenad…
Auberginegratäng. Lägg aubergine som topplager och häll på tomatsåsen. Jag älskar kött så helt skulle jag inte kunna släppa det, men jag förstår grejen med att få ner köttätandet i världen
Hoppas allt är fint med er. Idag är det söndag och solen skiner, så jag borde egentligen typ vara ute och ta en promenad snarare än att skriva det här blogginlägget… Men jag känner att jag måste försöka skärpa mig lite och bli bättre på att publicera inlägg här på bloggen, så jag ska istället försöka hålla mig hyfsat kortfattad så jag kanska hinner med både inlägg och promenad…
Om du vill göra en ännu enklare variant av den här auberginegratängen går det bra att helt sonika varva färdigkokt tomatsåsmed färdigriven ost och grillade aubergineskivor i en form och grädda direkt
Häll lite tomatsås i botten av form, på med hackad och grillad paprika, aubergineskivor, hackad basilika, mozzarella i mindre bitar, grovriven parmesanost
Avsluta med ett lager aubergine och häll på den sista tomatsåsen. Tomatsås. Receptet till denna urgoda auberginegratäng, med pesto och mozzarella, kommer från boken "Annas medelhavsmat" av Anna Bergenström
Lägg sedan ett nytt lager av auberginer och så vidare, avsluta medtomatsås och ost. För inte så länge sedan visste jag knappt vad man kunde göra med en aubergine, men nu tack vare min italienska köksbibel The Silver Spoon så har jag lärt mig flera underbara recept med den här finfina grönsaken