Auberginegratäng auberginer ost recept

Melanzane parmigiana - auberginegratäng med tomat och ost

Melanzane parmigiana - auberginegratäng med tomat och ost

1 klyfta vitlök, skalad 4 burk hela konserverade tomater (gärna San Marzanotomat) 3 aubergines 3 mozzarellaostar 3 ägg 2-3 dl vetemjöl 2-3 dl parmesanost, fint riven (lagrad) 1 kruka färsk basilika olivolja salt peppar
Vegetarisk auberginegratäng

Vegetarisk auberginegratäng

Om du vill göra en ännu enklare variant av den här auberginegratängen går det bra att helt sonika varva färdigkokt tomatsås med färdigriven ost och grillade aubergineskivor i en form och grädda direkt
Auberginegratäng med tomatsås och mozzarella

Auberginegratäng med tomatsås och mozzarella

Skär auberginerna på längden. riven ost. På med riven ost och mozzarella du skurit i mindre bitar. Gör i flera lager, som en lasagne, avsluta med tomatsås och sist ost
Aubergine mousaka

Aubergine mousaka

Nu är det dags att bygga din auberginegratäng. Börja med köttfärs och såsen i botten, varva med potatis och auberginer, sista lagret på varje varv ska vara ostsås
Auberginegratäng

Auberginegratäng

Häll på ostsås och strö över ost. 5 dl ostsås. 5 dl riven ost. Skiva auberginen och strö salt över skivorna
Italiensk auberginegratäng

Italiensk auberginegratäng

auberginerna och ta bort skaften. Häll på lite tomatsås och strö på hälften av den rivna osten. Jag tycker att den här mycket goda och smakrika auberginegratängen är en perfekt representant för det italienska köket
Auberginegratäng med mozzarella och parmesan

Auberginegratäng med mozzarella och parmesan

Jag har sedan tidigare lovsjungit aubergine och dess roll i matlagning men vill ändå påpeka att gillar ni ost och aubergine så ska ni testa den här gratängen
Auberginegratäng – LCHF

Auberginegratäng – LCHF

Skiva auberginerna i centermetertjocka skivor. Avsluta med ytterligare fetaost och den rivna osten överst
Auberginegratäng med röda linser

Auberginegratäng med röda linser

Täck botten med aubergineskivor, bred därefter på linsröran, lägg över tomatskivorna och strö över en tredjedel av den rivna osten
Auberginegratäng med frasigt täcke

Auberginegratäng med frasigt täcke

Ta av grytan från värmen och rör i osten. Den här härligt krämiga auberginegratängen är ytterligare en av alla de maträtter som visar sig bli betydligt godare än vad jag tror att de ska bli när jag läser receptet
Annas auberginegratäng med pesto och mozzarella

Annas auberginegratäng med pesto och mozzarella

Skölj auberginerna och skär bort skaften. Strö på den rivna osten. Receptet till denna urgoda auberginegratäng, med pesto och mozzarella, kommer från boken "Annas medelhavsmat" av Anna Bergenström
Auberginegratäng

Auberginegratäng

Lägg sedan ett nytt lager av auberginer och så vidare, avsluta med tomatsås och ost. Pensla ut olivolja på ugnsplåten och ringla även över auberginerna
Auberginegratäng

Auberginegratäng

1 st (ca 400 g) aubergine 0,5 dl olivolja 1 st (ca 400 g) zucchini 4 st tomater salt malen svartpeppar 1 dl riven ost (helst en lagrad - med lite mer smak) 2 klyftor vitlök 0,5 dl finhackad persilja. 1 dl riven ost (helst en lagrad - med lite mer smak) 2 klyftor vitlök 0,5 dl finhackad persilja

Auberginegratäng och moussaka

Jag älskar smaken av stekta auberginer men vill man istället tänka på kalorierna så kan man pensla aubeginskivorna med olja och grilla dom i ugnen tills de mjuknar
Vegetarisk auberginegratäng!

Vegetarisk auberginegratäng!

Jag bytte ut valnötterna mot hackad mandel och i ostsåsen så tog jag västerbottenost istället. Vegetarisk auberginegratäng
AUBERGINEGRATÄNG MED TOMATSÅS

AUBERGINEGRATÄNG MED TOMATSÅS

Auberginegratäng. Ost i mängder kan inte bli annat än succé. //Malin Auberginegratäng. Lägg lite tomatsås i botten på en ugnsfast form därefter auberginskivor och ovanpå det riven ost
Auberginegratäng

Auberginegratäng

Philadelphiaost. Ta hälften Philadelfiaost och hälften creme fraiche och blanda ihop tillsammans med peppar, salt och oregano