Fylld aubergine är vanligt förekommande kring Medelhavet, speciellt i Grekland. Man använder inkråmet från auberginen och blandar med fyllningen och gratinerar sedan med härlig mozzarella
Och västerbottenosten jag hade på toppen funkade hur fint som helst. 1 aubergine (300 g). 2 dl riven Västerbottenost. Skölj och skiva zucchini, aubergine och paprika i 1/2 cm tjocka skivor. 1 aubergine (300 g). 2 dl riven Västerbottenost
Gör detsamma med paprikan och sist samma med aubergine och squash. Dessutom passar den som tillbehör till det mesta, bland annat till födelsedagsmiddagen i lördags då vi åt halloumi- och basilikapanerad kycklingfilé och potatistårta med västerbottenost
En annan riktigt bra grej som jag kom på när jag gjorde gratängröran som skedas över aubergineskivor, är att den röran borde kunna användas som vegetarisk pastasås
Skär sedan auberginerna längs med i fingerstora bitar. Jag skulle kunna tänka mig att fetaost också skulle vara gott till, eller kanske rent av Västerbottenost
avokado, aubergine och basilikablad. gjord på västerbottenost och gräslök blev kvällens middag. 1 aubergine. Skär auberginen i tunna skivor, salta på båda sidor och låt stå 10 minuter så vattnet dras ut. 150g riven västerbottenost. 1 aubergine
Istället för bröd använder vi aubergine. Parisare med ägg och västerbottenost. • Skär auberginen i skivor och stek den ett par minuter på varje sida i en klick smör
Varva så tills du kommer till sista lagret, som avslutas med tomatsås och riven västerbottenost. Skiva auberginen och salta skivorna, och låt dem ligga och vila en stund för att få ut vätskan
Det enda jag egentligen vet om moussaka är att det är köttfärs och aubergine i receptet, så hur korrekt det här receptet är jämfört med en "riktig" moussaka vet jag inte