Skala auberginerna så att dem blir randiga. I mellan åt varva med en tomatskiva. Ta sen en aubergineskiva och tryck på köttfärsbiffen, varannan köttfärs varannan aubergine
I mellan varje snitt som ni ser på auberginerna har jag lagt skivad vitlök och soltorkade tomater. Då behöver man inte oroa sig om någon i sällskapet äter vegetariskt för den personen kommer känna sig minst lika nöjd när den fått smaka på dessa ugnsbakade auberginerna
Vänd aubergineskivor i oljan och lägg på varsin soltorkad tomat. Ska man tillaga aubergine får man inte vara rädd för olja och salt för då blir resultatet underbart
Rätten består av aubergine som fått stekas tillsammans med lök, vitlök, tomat och kryddor. Lägg auberginen ovanpå och stek tills du märker att de börjar mjukna upp
Auberginegratäng med Pomerans-Tomatsåsolja1 stor gul lök, hackad1 c morötter, hackade [använde 4 små]1 stjälkselleri, hackad3 vitlöksklyftor, hackade3 skalade tomater [alt. 1 tsk torkat/färskt apelsinskal]1 lagerbladen nypa sockerSalt & PepparFräs alla grönsaker utom tomater, pomeransskal, lagerblad tills de mjuknar. 2 auberginer, skivade och avsaltade[för att få bort det mesta av beskan]Lägg ut skivorna på en plåt, spraya/pensla med olja. Sänk värmen till 225°cHäll en tredjedel av såsen i en ugnssäker form sen ett lager med aubergine, ett lager sås, ett lager aubergine och sist sås och strö över ströbröd, salt och peppar. 3 skalade tomater. 2 auberginer
Skölj auberginen och skär i tärningar. Lägg sedan i den i tomatsåsen och koka upp. Torka av auberginen med hushållspapper och stek den i en ny panna med olivolja i ett par minuter så den får lite färg
Eftersom att jag hade kikärtor, aubergine och kronärtskocka över sedan jag gjorde pizza förra helgen valde jag att använda dessa överskottsingredienser till att laga ett alternativ till den sallad jag i vanliga fall brukar göra
Den här vegetariska lasagnen är baserad på en härlig tomatsås med basilika som är fylld med sparris, aubergine, soltorkade tomater, sockerärtor, färsk spenat, paprika och salladslök
I stor aubergine. Tillsätt tomat och sedan resten av ingredienserna. Skär auberginen i cm-tjocka skivor. Stek aubergine skivorna mjuka i olivolja medans såsen kokar