Den här vegetariska lasagnen är baserad på en härlig tomatsås med basilika som är fylld med sparris, aubergine, soltorkade tomater, sockerärtor, färsk spenat, paprika och salladslök
Auberginen skärs i tjocka skivor som sedan halveras. Skiva filéerna i ganska tjocka skivor lite på snedden och servera med salsan, ugnsbakade rotfrukter och lättkokta sugarsnaps eller sockerärtor och små broccolibuketter
Serveras med en grönsallad till eller skivade färska sockerärtor för att få lite krisp. Auberginegratäng med röda linser – gratäng med stekt aubergine i skivor, varvad med en röra av röda linser kokta i tomat med gul lök och morot kryddad med vitlök och timjan, färsk tomat och grana padano
Jag pimpade även min tallrik med sockerärtor och körsbärstomater. Köttfärsjärpar och annat gott från ugnenca 6 portioner700-800 gram köttfärs2 vitlöksklyftor2 msk mandelmjöl1 ägglite soya 1 tsk sambal oelek svartpepparchilipeppargrönsaker som morötter, lök, paprika och aubergine1 dl lättkesella1 dl naturell yoghurt1 vitlöksklyftasvartpepparRör ihop ingredienserna till kryddjärparna
Strimla rödlök, zucchini och aubergine. Sockerärtorna kan du lämna hela eller halvera, om de är stora. 1/2 aubergine. 100 g sockerärtor. 1/2 aubergine. 100 g sockerärtor
Ryggfilé av torsk med ärtgremolata och linguine - Ryggfilé av torsk med örtsmör som serveras med färsk linguinepasta, sugar snap pea, cocktailtomater, aubergine och en krämig ärtgremolata gjord på Findus egna Ebba-ärter