Aubergine sardeller recept

Mozzarellagratinerad aubergine

Mozzarellagratinerad aubergine

Kaprisen och sardellerna ger en god sälta som passar jättebra till dom söta tomaterna. Skär auberginen i tunna skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper
Italiensk auberginegratäng

Italiensk auberginegratäng

x när jag trodde att jag beställde en pizza med kronärtskocka och till min fasa fick in en pizza med sardeller
Havskatt med ratatouille och sardellaioli

Havskatt med ratatouille och sardellaioli

och okej ailoin med sakta sardeller hade vi gjort tidigare på dagen. Mosa sardellerna och vitlöken och rör ner, smaka av med dill, tabasco, salt och peppar
Medelhavskyckling

Medelhavskyckling

Hacka sardeller och vitlök grovt. 6 st kycklingklubbor10 sardellfiléer 4 st vitlöksklyftor1 ½ dl olivolja 2 rödlökar, klyftade2 paprikor, i lite större bitar1 squash, i halvmånar1 aubergine, i halvmånar  200 g salsicciakorv, delade i bitar3 msk färsk rosmarinflingsalt nymald svartpeppar Sätt ugnen på 225°. 1 aubergine
1–0 till auberginepizzan

1–0 till auberginepizzan

På den ena hade vi sardeller, kapris, kalamataoliver, mozzarella och Lundgrens minimalistiska tomatsås
Spaghetti med enkel caponata

Spaghetti med enkel caponata

Caponata är en siciliansk grönsaksröra som ofta innehåller aubergine. De härligt medelhavska smakerna kommer från zucchini, citron, vitlök, tomat, sardeller, kapris, chili och oliver – förutom olivolja, kärlek och magi
Escavilada

Escavilada

Blanda sardeller, persilja, olja, vinäger salt och peppar och häll över grönsakerna och blanda om. 1 ask sardeller i olja (i Spanien heter det anchoas), fint klippt eller hackad. Lägg paprikor och aubergin på en plåt i 250 graders ugn tills paprikornas skal är svarta och ”bubbliga” och auberginen är mjuk, ca 30-45 min. 1 ask sardeller i olja (i Spanien heter det anchoas), fint klippt eller hackad
Beer Can Chicken

Beer Can Chicken

Ceasarsallad Mixa sardeller med vitlök och vinäger till en slät smet. 1 aubergine. Drick ur hälften av ölet ur burken
Ratatouille med biff och saffransris!

Ratatouille med biff och saffransris!

Receptca 4 portioner Ratatouille1 Aubergine1 Zucchini1 röd lök1 röd 1 gul Paprika2-4 VitlöksklyftorOlivoljaSardeller, ca 2 stycken1-2 tsk Harissa1 msk balsamvinäger 400 gram passerade tomaterbasilika, blanda ner några blad och spara några till dekoration Dela zucchini på längden och grilla demSkär auberginen i cm skivor och grilla dem utan oljaSkär lök och paprika och fräs i lite olivolja, pressa i vitlökSkär i zucchinin  och auberginen i grytanBlanda i sardellerna, passerade tomaterna, harissa och balsamvinägerLåt koka ca 10 minuterSmaka av med salt och pepparBlanda ner lite basilika och rör om och dekorera sedan med lite färsk basilika ovanpå. 1 Aubergine. Sardeller, ca 2 stycken
Söndag

Söndag

Middagsmaten idag blev moussaka, en typ av grekisk köttfärslåda med aubergine. Jag hade inga sardeller i min dressing utan kryddade den lite extra med vitlökspeppar och herbamare i stället

Pasta på sicilianskt vis

Skölj och tärna aubergine och paprika. Mosa sardellerna. Tillsätt tomater, sardeller, oliver, kapris, smulad rosmarin och socker till såsen
Veckans alla godsaker i ett inlägg

Veckans alla godsaker i ett inlägg

Skär en aubergine i små kuber och låt Lägg i ett durkslag, salta och låt rinna av. Hacka några sardeller, chili och vitlök eftersmak