Aubergine salvia recept

Veganbollar med salvia och ugnsbakad aubergine

Veganbollar med salvia och ugnsbakad aubergine

Så kom dessa veganbollar med salvia och ugnsbakad aubergine till. Auberginen sköter sig själv i ugnen, de behövs bara vändas en gång medan du fixar med det andra
Caponata med aubergine

Caponata med aubergine

örtkryddor – gärna oregano, basilika, salvia, slätbladig persilja. Caponata innehåller oftast aubergine, därtill tomat, vitlök, lök, olivolja och en skvätt vinäger
Fylld pasta med chili, salvia och kanderade valnötter

Fylld pasta med chili, salvia och kanderade valnötter

Rör ner i stekpannan med såsen tillsammans med valnötterna, parmesanen och lite extra salvia. Fylld pasta med chili, salvia och kanderade valnötter, 3-4 portioner. 1 kruka färsk salvia. Ha i salvian och tomaterna som du först skurit i halvor och låt fräsa med i 2-3 minuter tills pastan är klar. Pasta med spenat, zucchini och aubergine Fylld pasta med chili, salvia och kanderade valnötter, 3-4 portioner. 1 kruka färsk salvia
Pauls auberginegratäng

Pauls auberginegratäng

Auberginegratäng1 klyfta vitlök 2 burkar krossade tomater, ekologiska (à 400 g) 1 dl torkade röda linser, blötlagda 1 timme 2-3 aubergines 2 rödlökar 5-6 tomater, svenska 3 mozzarellaostar (à 125 g) 1 kruka salvia 30 g parmesanost olivolja salt svartpeppar
Balsamico- och honungsmarinerad fläskfilé med caponata

Balsamico- och honungsmarinerad fläskfilé med caponata

800 g fläskfilé, hel bit 0,5 dl balsamvinäger 4 msk honung 0,5 dl olivolja 2-3 kvistar färsk rosmarin 2-3 kvistar färsk salvia 4 klyftor vitlök 4 msk smör, till stekning olivolja, till stekning salt peppar. 1Caponata2 aubergines 500 g körsbärstomater 1 rödlök 3 klyftor vitlök 4 msk vitvinsvinäger 1 selleristjälk 0,75 dl pinjenötter 100 g gröna oliver utan kärnor 7 färska basilikablad 1 burk kapris (à 50 g avrunnen vikt) 1 msk strösocker 0,5 dl olivolja, till stekning salt peppar
Canneloni med mycket ost och annat gott

Canneloni med mycket ost och annat gott

Tillsammans med aubergine och salvia blev det riktigt bra. Lägg ut lasagneplattorna på en skärbräda och fördela ut aubergine, skinka (en halv skiva skiva skinka per lasagneplatta), hackad salvia och mozzarella
Caponata och greijer

Caponata och greijer

Huvudingredienserna i en caponata är aubergine och tomat. Grisfilé med prosciutto, caponata och quinoa smaksatt med salvia (Ekologisk) grisfiléprosciuttosaltSkär bort allt det vita ur grisfilén

Siws ugnskyckling

➥ Ansa och skär under tiden zucchini, aubergine, paprika och morot i mindre bitar. ➥ Blanda allt i en skål tillsammans med rödlök, vitlök, oliver, tärnad fetaost, salvia och olivolja