Denna gång utgick jag från ugnbakad aubergine. Picklad rödlök (här kan du se hur jag gör min). Aubergine som bakas i ugnen blir otroligt mjuk och härlig - det krävs en del olja och salt för att sätta smak på den, men i övrigt sköter den sig själv
Min sallad bestod i sin tur av svartkål, aubergine, sötpotatis, rödlök och räkor. Och en hel del olivolja - kålen masseras i olivolja, auberginen steks i olivolja, sötpotatisen bakas i olivolja
Salta auberginen och stek skivorna och lök i olivolja tills de är mjuka. Fördela på aubergineskivorna. Skär auberginen i ungefär 1 cm tjocka skivor på längden. 1-2 medelstora auberginer. 1 rödlök. 1-2 medelstora auberginer 1 rödlök ca 1 msk olivolja 3 medelstora tomater ca 0,5 krm svartpeppar 0,5 klyfta vitlök vitlöksklyfta 200-300 g fetaost 2 dl crème fraîche 0,5 kruka basilika, hackad ca 1 krm salt crema di balsamico
Eller vad sägs om aubergine fylld med hummus, rödlök, rostad lök och färsk mynta. Välsmakande aubergine som toppas med valfri fyllning, både gott och nyttigt
½st rödlök. Häll över auberginen i tomatsås och tillsätt alla andra ingredienser. 280g Grillad aubergine i tomatsås, på burk½st Squach, skuren i tärningar½st rödlök, skuren i tärningar2st Vitlöksklyftor, skivade10st Cocktailtomater2msk Olivolja1msk Rosmarin1msk Paprikapulver