Krydda med oregano och basilika och smaka slutligen av med salt och peppar. Fylld aubergine är vanligt förekommande kring Medelhavet, speciellt i Grekland
Vi har tänkt göra fyllda auberginer länge, men inte riktigt kommit till skott. Men när vi hittade riktigt fina auberginer i affären så kunde vi inte låta bli och köpa dem
Dela auberginen på längden och gröp försiktigt ur och hacka fruktköttet. Lägg aubergineskalen i en smord ugnsfast form och häll i hälften av fyllningen
mycket torkad oregano. Aubergine är en fantastiskt mångsidig grönsak. Här kör man den i ugnen tillsamman med lite chipotlepasta – och ut kommer ett smakrikt och småkryddigt auberginekött
Skölj auberginerna och dela dem i halvor på längden. Fördela blandningen i aubergineskalen. 2 medelstora auberginer, ca 600 g. 1 msk hackad färsk oregano eller ½-1 tsk torkad. Servera med kokt ris eller pasta 2 medelstora auberginer,. 1 msk hackad färsk oregano eller