Skär ett rutmönster på snittytan och pensla med olivolja. Aubergine med linsröraEn kalorisnål, vegetarisk rätt med ugnsbakad aubergine och krämig linsröra
ugnsgratinerade auberginer. Dela auberginerna på längden och skåra fruktköttet. Gratinerade auberginer (ca 4 port) Du behöver. 2 stora auberginer 2 msk olivolja 1 gul lök 250 g nötfärs 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 2 tsk soja 1/2 dl vitt vin 3 msk vetemjöl 3 dl mjölk salt,peppar 1 dl riven vällagrad ost Gör såhär. Stek auberginerna i ugnen tills de är riktigt mjuka, ca 30-40 min. 2 stora auberginer. 2 msk olivolja
Lägg auberginehalvorna i en ugnsform och pensla med lite olivolja. olivolja. Vi har tänkt göra fyllda auberginer länge, men inte riktigt kommit till skott
Smaka av med olivolja, balsamvinäger, salt och peppar. Var egentligen sugen på att laga fylld spetspaprika men då de inte såg så fina ut i affären så föll valet istället på auberginer
Salta auberginen och stek skivorna och lök i olivolja tills de är mjuka. Fördela på aubergineskivorna. Skär auberginen i ungefär 1 cm tjocka skivor på längden. 1-2 medelstora auberginer. ca 1 msk olivolja. 1-2 medelstora auberginer 1 rödlök ca 1 msk olivolja 3 medelstora tomater ca 0,5 krm svartpeppar 0,5 klyfta vitlök vitlöksklyfta 200-300 g fetaost 2 dl crème fraîche 0,5 kruka basilika, hackad ca 1 krm salt crema di balsamico
Dela auberginen på längden och gröp försiktigt ur och hacka fruktköttet. Lägg aubergineskalen i en smord ugnsfast form och häll i hälften av fyllningen