Igår blev det en aubergine och okragryta, rikligt kryddad med chili, ingefära och koriander. Dela båda auberginerna längs långsidan och sätt sedan ihop dem igen
vis, paprika, morötter, aubergine, blomkål. vis, paprika, morötter, aubergine, blomkål3 msk breyani paste (en blöt sydafrikansk kryddblandning med en lätt syrlig smak som finns att köpa i många välsorterade livsmedelsbutiker)saltsvartpeppar, grovmalenolivoljafärsk koriander. Lammgryta med okra 4 personer (fler på buffé) Okra är en afrikansk grönsak som reder grytan. 400 g okra 500 g benfritt lammkött 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 msk olivolja 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 4 tomater 1 msk tomatpuré 1-2 dl vatten 2 msk färsk koriander saften av 1/2 citronDela okran i bitar, skär köttet i 3 cm stora tärningar och skala och hacka lök och vitlök. Rör ner lök, vitlök och okra och låt det fräsa i 5 minuter
Skär aubergine, squash och lök i bitar, rensa okran. 1/2 liten aubergine. 2 dl okra. Godast blir det med egenkokta bönor och tomat, det är inte svårt, och båda går utmärkt att frysa in i småportioner
Små okra i en smakrik tomatsås är en annan riktigt god rätt, om än kanske en aning lik mousakaat batinjan, som är små bitar av ugnsbakad aubergine i just tomatsås
350 gram liten okra, ansad (vi tog någon sorts gröna chiliformade paprikor men man kan ta squash eller aubergine). Lägg i okra/squash/paprika/whatever, rör om och stek i 2 minuter till. Låt koka upp, sänk värmen och sjud i 10-15 minuter tills okran är mjuk och såsen har tjocknat. 350 gram liten okra, ansad (vi tog någon sorts gröna chiliformade paprikor men man kan ta squash eller aubergine)
Såna här små söta aubergines kan man ibland hitta i någon liten butik med asiatiskt sortiment. Okra. 1/3 aubergine, tärnad (eller 2-3 miniaubergine, behålles hela). 5 okra, delade på hälften. 1/3 aubergine, tärnad (eller 2-3 miniaubergine, behålles hela). 5 okra, delade på hälften