Aubergine med linsröraEn kalorisnål, vegetarisk rätt med ugnsbakad aubergine och krämig linsröra. Dela auberginen på längden och lägg halvorna på en bakplåtspappersklädd plåt eller i en ugnsfast form
Auberginegratäng med Pomerans-Tomatsåsolja1 stor gul lök, hackad1 c morötter, hackade [använde 4 små]1 stjälkselleri, hackad3 vitlöksklyftor, hackade3 skalade tomater [alt. 2 auberginer, skivade och avsaltade[för att få bort det mesta av beskan]Lägg ut skivorna på en plåt, spraya/pensla med olja. Sänk värmen till 225°cHäll en tredjedel av såsen i en ugnssäker form sen ett lager med aubergine, ett lager sås, ett lager aubergine och sist sås och strö över ströbröd, salt och peppar. 1 c morötter. 2 auberginer
1 aubergine, tärnad (ca 250 g). 2 morötter, tärnade. Stek aubergine, morot och lök i olja ca 5 min, rör då och då. 1 aubergine, tärnad (ca 250 g). 2 morötter, tärnade
Skala och skiva auberginen. Dela morötterna på längden och lägg ut dem på en oljad, ugnsfast plåt. Hetta upp olja i en panna och stek auberginen mjuk – den får gärna ta lite färg
Skär aubergine och zucchini i kvarts-cirklar. 2 normalstora auberginer. 2 normalstora auberginer. En variant på den grekiska rätten moussaka, fast enklare att göra i och med att allt rörs ihop till en enda röra