Aubergine med tomatfyllning imam bayildi recept

Aubergine med tomatfyllning (Imam bayildi)

Aubergine med tomatfyllning (Imam bayildi)

Men det går bra med vanliga aubergine också. Auberginen är också speciella, dem är smala och utan kärnor och finare (kallas kemer patlican på turkiska)
Turkisk frunch i P4

Turkisk frunch i P4

Auberginemedtomatfyllning (Imambayildi). Kycklinggryta med champinjoner i tomatsås. Vaniljsemifroddo med valnötter och choklad
Aubergine med tomatfyllning (Imam bayildi)

Aubergine med tomatfyllning (Imam bayildi)

Men det går bra med vanliga aubergine också. Auberginen är också speciella, dem är smala och utan kärnor och finare (kallas kemer patlican på turkiska)
Imam bayildi

Imam bayildi

Auberginehalvor stekta medtomatfyllning på. Ugnsbakad auberginemed vitlök och tomat eller som rätten även kallas imambayildi (Osmansk präst - en imam - som svimmade antingen av övermättnad när han satt i sig för mycket av den, eller av snålhet då han insåg hur mycket dyr olivolja som använts

Ett matnyttigt föredrag

Auberginemedtomatfyllning (Imambayildi). Kycklinggryta med champinjoner i tomatsås. Vaniljsemifroddo med valnötter och choklad

Imam Bayildi

Skölj auberginerna under vatten. Dela vitlöken på hälften och bryn med den gula löken i en panna med olivolja tills de får färg och svettas ut