kanel. Världens konstigaste sak att bli sugen på - aubergine. Jag älskar stekt aubergine. Kanske är det för att man använder aubergine rätt mycket i filippinsk mat och att jag är uppvuxen med det, eller så är det för att när man steker auberginen ändrar den smak helt och blir sådär härligt mushy
Smaksett med peppar och kanel. Ta ut auberginerna ur ugnen och lägg på ett ugnsfast fat. Skiva auberginerna på längden, ca 15 mm tjockt. 2 stora auberginer. 1½ tsk kanel
Blanda ner hackade tomater, tomatpuré, persilja, oregano, kanel, vinäger, salt och peppar. Rätten ska ju likna lasagne men har aubergineskivor istället för pastaplattor som bottnar, och fy tusan så gott alltså
Vänd i tomatpuré, kanel och stek lite till. Aubergine ger grytan en god fyllig smak. Inlägget Khoresht bademjan- Persisk gryta med aubergine dök först upp på ZEINAS KITCHEN
En gryta med djupa, varma smaker av kött och grönsaker… Och en kryddningen med spiskummin, kanel och mild chili som skickar runt förföriska dofter från spisen…
Tillsätt gul lök, vitlök, kanel och oregano och stek tills det doftar. Lägg aubergineskivorna på ett grillgaller på en plåt och pensla dem på ovansidan med ett mycket tunt lager olja