Stek aubergine och lök så de får färg och mjuknar. Flytta över allt till en gryta och låt koka ihop medan du bryner kalkonen och paprikan, krydda köttet med salt och chili
Det blev en gryta med tomatbas och sedan ett tillbehör med aubergine. Kyckling har jag så klart lagat många gånger och även struts har jag testat vid ett flertal tillfällen, men kalkon har jag faktiskt aldrig lagat själv
Kalkongrytbitar är mörka i köttet, med fett insprängt och smakar nästan som bogfläsk. Efter fågelinfluensan häromåret har det varit lite ont om kalkonkött, men nu börjar det dyka upp i butikerna igen
Tvätta potatisen, auberginen, zucchinin och tomaterna. Marinerad helkalkon i äpplen, soja, vitlök tillsammans med rotfrukter i ugn och en hemmagjord sås av själva kalkon buljongen och svartvinbärsgelé
Ät mindre tomater, paprika, morötter, betor, aubergine, lök, vitlök, rädisor och spenat. Kyckling, fasan och kalkon bör väljas istället för nötkött, skaldjur och ägg, eftersom de höjer pitha-inflytandet
När vi var i Turkiet i vinter blev det mycket paprika, aubergine och tomat, men här hemma är ju de ekologiska så otroligt dyra, så då är det bättre på alla sätt med lokalodlade vintergrönsaker
Smörstekta tärningar av aubergine, tomat, gurka, en klick smör och bladpersilja smakar gott till. Kalkon, fisk och ägg blir det förstås också en hel del av, till det mängder med fräscha grönsaker och riktigt gott smör
Det finns mycket mer att välja på, rödbetor, vitlök, gurka, avokado, aubergine, soltorkade tomater, rucola, spenat, omogna bananer och kokt, kall potatis och även kallnat ris innehåller RS
Nu blir det istället mer av animaliskt protein igen från kött, lever, kalkon, kyckling, fisk, skaldjur och ägg och mer smör i maten, vilket passar mig bättre på vintern