Aubergine kalkon recept

Marinerad kalkon i lergryta

Marinerad kalkon i lergryta

Marinerad kalkon i lergryta tillsammans med grönsaker och en sås gjord av kalkon skyet och svartvinbärsgelé
Kalkon med smaker från Medelhavet

Kalkon med smaker från Medelhavet

Stek aubergine och lök så de får färg och mjuknar. Flytta över allt till en gryta och låt koka ihop medan du bryner kalkonen och paprikan, krydda köttet med salt och chili
Snabblagad gryta med kalkon

Snabblagad gryta med kalkon

Det blev en gryta med tomatbas och sedan ett tillbehör med aubergine. Kyckling har jag så klart lagat många gånger och även struts har jag testat vid ett flertal tillfällen, men kalkon har jag faktiskt aldrig lagat själv

Gulasch på Kalkon och Blomkålsmos med Zucchini

Kalkongrytbitar är mörka i köttet, med fett insprängt och smakar nästan som bogfläsk. Efter fågelinfluensan häromåret har det varit lite ont om kalkonkött, men nu börjar det dyka upp i butikerna igen
Lasagne med grönkål och svamp

Lasagne med grönkål och svamp

kycklinglasagne med aubergine, ramslök och ricotta. Pastarullar med kalkon och soltorkade tomater (4). Postat av Elin fredag 06/05 2016 kl

Att maten är medicin

Ät mindre tomater, paprika, morötter, betor, aubergine, lök, vitlök, rädisor och spenat. Kyckling, fasan och kalkon bör väljas istället för nötkött, skaldjur och ägg, eftersom de höjer pitha-inflytandet

Paleo – vad är paleo och vad ingår i en paleokost?

Alger, Aubergine, Broccoli, Brysselkål, Blomkål, Endive, Gurka, Grönkål, Koriander, Kronärtskocka, Kål, Kålrot, Lök, Salladslök, Morot, Majrova, Paprika, Persilja, Ruccula, Rädisa, Sallat, Sparris, Spenat, Svamp, Tomat, Vattenkrasse, Vitlök, Zucchini
10 år med LCHF och tips på hur vi äter idag

10 år med LCHF och tips på hur vi äter idag

När vi var i Turkiet i vinter blev det mycket paprika, aubergine och tomat, men här hemma är ju de ekologiska så otroligt dyra, så då är det bättre på alla sätt med lokalodlade vintergrönsaker
Kalkonschnitzel med ratatouille

Kalkonschnitzel med ratatouille

Kalkon + Grillgaller = Matkärlek. Ingelsta ligger strax utanför Tomelilla, det som drar är givetvis gårdsbutiken Ingelsta Kalkon
Biff med syrlig lök

Biff med syrlig lök

Smörstekta tärningar av aubergine, tomat, gurka, en klick smör och bladpersilja smakar gott till. Kalkon, fisk och ägg blir det förstås också en hel del av, till det mängder med fräscha grönsaker och riktigt gott smör

Intensiva veckor

Den andra sidorätten var ugnsbakad aubergine, feta och batat (sötpotatis) som också var jättegod. Till förrätt blev det några salladskoppar med kalkon
Min frukost, lunch och middag efter 9 år med LCHF

Min frukost, lunch och middag efter 9 år med LCHF

Det finns mycket mer att välja på, rödbetor, vitlök, gurka, avokado, aubergine, soltorkade tomater, rucola, spenat, omogna bananer och kokt, kall potatis och även kallnat ris innehåller RS