Det här kanske kan få många att tänka till att det inte är hållbart för varken ekonomi eller klimat att basera sin mat på importerade salladsblad, gurka, zucchini, aubergine m
De grönsaker som jag grillade var aubergine, olika färger av paprika samt gul lök. När vi under frukosten diskuterade vad de båda kände för att äta så längtade mannen efter en grillad köttbit och sonen ville ha korvstroganoff
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Måndag - Grekiska köttbullar med grilladaubergine. Hemmagjorda köttbullar serverade med grilladaubergine och en sallad som strösslas med härligt krämig chevré
Skiva auberginen i ½ cm tunna skivor på längden. Hetta upp en grillpanna eller grillen och grilla aubergineskivorna någon minut på varje sida så att de bli mjuka
Och så ska vi inte glömma att zucchini är en given ingrediens i den sydfranska grönsaksröran ratatouille, tillsammans med aubergine, lök, paprika och tomat
kikärtscurry, broccolipasta, aubergine parmigiano, veg lasagne, spenatsoppa, rödbetor med chevre. ) Tisdag - HUSMAN/LÅNGKOK (fransk köttgryta på vin, afrikansk gryta med kanel & ingefära, Mexican chili, Coq au vin etc) Onsdag - ASIATISKT (wok av olika slag, Fläskwok med grönsaker, sesamnudlar, indisk curry, grön curry thai mm) Torsdag - FETA FISKDAGEN (laxpasta, thaifiskbullar m ris, fylld rödspätta, lax m broccoli i ugn, rökt sik mm) Fredag - spaghetti bolognese (standard i vår familj) Lördag - barnen får köttbullar och vi äter stekt/grillad köttbit med grönsaker och olika såser mm sent Söndag - pasta av något slag En nyhet på schemat är att vi efter hårda förhandlingar där jag slänger in pepparrot och rå lök allt oftare byter lördagens köttbit mot fisk och skaldjur