Andra grönsaker som säkert är goda att rosta är blomkål, fänkol, broccoli, purjolök och aubergine. Grönsaker rostade i ugn är ett superbra tillbehör tillolika kött- och fiskrätter
Marinerade eller inlagda grönsaker är väldigt gott som tillbehör till grillat eller på bufféer. De syrliga grönsakerna gör att maten smälts på ett bra sätt och man blir behagligt mätt
Igår blev det en aubergine och okragryta, rikligt kryddad med chili, ingefära och koriander. Dela båda auberginerna längs långsidan och sätt sedan ihop dem igen
grönsaker. ugnsgratinerade auberginer. Dela auberginerna på längden och skåra fruktköttet. Gratinerade auberginer (ca 4 port) Du behöver. 2 stora auberginer 2 msk olivolja 1 gul lök 250 g nötfärs 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 2 tsk soja 1/2 dl vitt vin 3 msk vetemjöl 3 dl mjölk salt,peppar 1 dl riven vällagrad ost Gör såhär. Stek auberginerna i ugnen tills de är riktigt mjuka, ca 30-40 min. grönsaker ca 4 port. 2 stora auberginer
1 st aubergine. 11 st aubergine 1 st röd paprika 1 st rödlök 2 st selleristjälkar 0. 5 st körsbärstomater ask 1 msk strösocker 3 msk vitvinsvinäger1 Dela auberginen i mindre bitar. 12 Hetta upp olja och fräs grönsakerna på hög värme i cirka 10 minuter under omrörning