-) Då kokade jag färskpotatis till äggplantan, men det går ju lika bra med annan liten god potatis som t ex Ratte-, Cherie-, Mandel-, Sparris- eller Delikatesspotatis
Vi käkade "sillen" med kokt färskpotatis och lite förvälld, färsk, sparris. Idag blir det recept på härlig sommarmat i form av denna goda aubergine"sill" i krämig senapssås
1 ½ kg delikatesspotatis eller färskpotatis3 msk olivolja1 msk gourmetsalt (jag tog ett smaksatt med örter och rosépeppar)4 salladslökar, strimlade1 stor påse ruccolasallad el. 4 paprikor, i halvor, urkärnade8 cocktailtomater, i halvor/kvartar8 basilikablad½ squash, i tärningar½ aubergine, i tärningar15o g fetaost, i tärningarSätt ugnen på 225°. 1 ½ kg delikatesspotatis eller färskpotatis
För att ytterligare förenkla tillagningen så brukar jag rosta auberginen i förväg och förvara den i kylen eller frysa in den i plastpåsar (om du fryser den så kom ihåg att ta upp den ur frysen dagen innan den ska användas)
Skala auberginerna med potatisskalare. Senare på kvällen blev det middag med majessill och hemodlad färskpotatis, gräddfil och gräslök, följt av grillad finbiff med rostade tomater och tryffelsmör och klassisk avslutning med jordgubbar och vaniljglass
Visst kan det ibland kännas ganska ensamt vid bordet när alla vuxna börjar med tre omgångar sill och skålar in midsommar - och där sitter man kvar och är ju inte riktigt som barnen som hoppar på det varma redan innan utan har på senare år seglat in på någon vuxenskala och snällt sitter och äter färskpotatis, gräddfilssås och rödlök
I går stekte jag aubergine och skärbönor i ugnen och det blev lite rester kvar. I dag fick resterna ingå i en ljummen sallad med ångkokt färskpotatis, salladslök och mynta