Några av mina favoriter att grilla direkt på grillen är aubergine, paprika och zucchini. 2 msk hela selleri eller fänkålsfrö. 2 msk hela selleri eller fänkålsfrö
1 aubergine. 1 tsk malen fänkålsfrö. Drick ur hälften av ölet ur burken. Fördela gärna kolen längs kanterna av grillen så att du inte bränner kycklingen med direkt grillning
1/2 tsk spiskummin1/2 tsk kardemumma1/2 tsk koriander1/2 tsk chilliflakes1/2 tsk paprikapulver1/2 tsk kanel1/2 tsk torkad ingefära1/2 tsk fänkålsfrö1 tsk gurkmeja(fattas en eller två är det inte hela världen)Mortla koriander och spiskummin om det inte är malt redan. Grytan (4 port)1 gul lök, hackad2 cm finhackad färsk ingefära2 klyftor vitlök, skivat tunt1 röd paprika1 dl kokos (ej ett måste men gott)knappt halv zuccini, skuren i halva cirklarknappt halv aubergine, skuren på samma sätt3 dl kokt chana dal eller burk kikärtor1 burk hela tomater1,5 dl grädde2 msk berberri-bär eller halv citron2 buljongtärningar1 tsk sockerFräs lök, vitlök, aubergine, zuccini & kokos samtidigt med olja och (alla) kryddor. 1/2 tsk fänkålsfrö
Döm om min förvåning när det inte nämns någon gång i receptet utom på slutet, "Innan lasagnen ställs i ugnen kan man garnera lite av ytan med några skivor aubergine, zucchini och tomat"
Men vi har okra, aubergine och ost som heter Nablus. Dels en blandning innehållande stjärnanis, kanelstång, fänkålsfrö, kardemummakärnor, torkad ingefära, szhecuan peppar och nejlika