För detta recept krävs ett besök till en orientalisk butik för att hitta torkade aubergine skal som oftas packeteras i en genomskinlig påse och de är små och stenhårda samt granatäpple sirap
Zucchini, lök, kålbad, tomat, paprika, aubergine, vinblad och mangold. DOLMA. Du kan välja zucchini, lök, kålbad, tomat, paprika, aubergine, vinblad och mangold
skär aubergine i mitten så att den delar sig, ta ut ”köttet” med hjälp av en tesked så att det blir som ett hål i auberginen som du ska kunna fylla sen
Basen är vanligtvis ris och nötfärs men russin, kanel, äpplen och aubergine har letat sig in i mixen i många recept, framförallt i Turkiet och Mellanöstern
Fräs den finhackade rödlöken, vitlöken, paprikan, auberginen i olivoljan utan att de får färg. Sannerligen är det inte en lyx att få göra sina egna dolmar
Auberginer, tomater, paprikor, gurkor. I Ungern kryddas dolmarna med paprika, på Balkan hackar en ner rökt kött i fyllningen och i Turkiet är kanel en förekommande ingrediens i dolmarna
Ta bort änden på squashen och auberginen och dela i mitten. Dolma. Gröp ur squashen och auberginen. Lägg dolman i en kastrull med stjälkänden nedåt tätt ihop i lager
Dolma - Oftast risfyllda men även köttfyllda paprikor, tomater, auberginer och zuccinis. Här är min lista av de 10 maträtter jag tycker är absolut godast i Turkiet