Aubergine dolma recept

Aubergine dolma med köttfärs och bulgur

För detta recept krävs ett besök till en orientalisk butik för att hitta torkade aubergine skal som oftas packeteras i en genomskinlig påse och de är små och stenhårda samt granatäpple sirap
Dolma

Dolma

Dela och ta ur innehållet i paprikor, aubergine och de andra tomaterna och lökarna. Lägg risblandningen i dolmabladen och vik ihop till paket
Vegansk dolma

Vegansk dolma

Zucchini, lök, kålbad, tomat, paprika, aubergine, vinblad och mangold. DOLMA. Du kan välja zucchini, lök, kålbad, tomat, paprika, aubergine, vinblad och mangold

Irakisk Dolma

Zucchini, lök, kålbad, tomat, paprika, aubergine, vinblad och mangold. Dolma inspirerat av det irakiska köket
Dolma med yoghurtsås

Dolma med yoghurtsås

tomater, aubergine, squash, vinblad, turkisk vitkål. Jag har verkligen längtat efter dolma. Det blev jättegott med de olika örterna i dolman
Dolma

Dolma

skär aubergine i mitten så att den delar sig, ta ut ”köttet” med hjälp av en tesked så att det blir som ett hål i auberginen som du ska kunna fylla sen

Turkiska kåldolmar med nötfärs och paprika

Basen är vanligtvis ris och nötfärs men russin, kanel, äpplen och aubergine har letat sig in i mixen i många recept, framförallt i Turkiet och Mellanöstern
Vinbladsdolmar

Vinbladsdolmar

Fräs den finhackade rödlöken, vitlöken, paprikan, auberginen i olivoljan utan att de får färg. Sannerligen är det inte en lyx att få göra sina egna dolmar
Vinbladsdolma från Irak

Vinbladsdolma från Irak

Häll sedan såsen över dolman och häll sedan olivoljan över. Lägg på ditt fat så att dolman ligger kvar
Fyllda kronärtskockor

Fyllda kronärtskockor

Auberginer, tomater, paprikor, gurkor. I Ungern kryddas dolmarna med paprika, på Balkan hackar en ner rökt kött i fyllningen och i Turkiet är kanel en förekommande ingrediens i dolmarna

Irakiska dolma (fyllda grönsaker)

Jag har använt zucchini, aubergine, lök och paprika. Här kommer recept på dolma med fyllda grönsaker. Gröp ur zucchinin och auberginen
Vegetarisk dolma, Japrak, Mahshi

Vegetarisk dolma, Japrak, Mahshi

Ta bort änden på squashen och auberginen och dela i mitten. Dolma. Gröp ur squashen och auberginen. Lägg dolman i en kastrull med stjälkänden nedåt tätt ihop i lager
Dolma med yoghurtsås

Dolma med yoghurtsås

tomater, aubergine, squash, vinblad, turkisk vitkål. Jag har verkligen längtat efter dolma. Det blev jättegott med de olika örterna i dolman

Vegetariska dolma

Dela auberginen i två. Blanda alla ingredienser och addera aubergineinnehållet och potatisinnehållet i röran
Topp 10 turkisk mat

Topp 10 turkisk mat

Dolma - Oftast risfyllda men även köttfyllda paprikor, tomater, auberginer och zuccinis. Här är min lista av de 10 maträtter jag tycker är absolut godast i Turkiet