Så känns det i alla fall när jag drar igång det lilla projektet att skapa aubergineburgare. det blir helt fel med auberginen som en vegetarisk hamburgare
Skiva auberginen i skivor och hacka den smått. Tillsätt sedan tomatpuré och auberginen. 12 auberginer, mellanstora. 11 stor lök 5 klyftor vitlök 1 morot 1 bit rotselleri, liten 2 auberginer, mellanstora ca 200 g färska lasagneplattor 4 msk olivolja 2 msk tomatpuré 2-3 dl rött vin 500 g krossade tomater salt och peppar 1 kruka basilika 3 dl crème fraîche 2 msk mjölk, eller vatten 200 g riven ostSätt ugnen på 200 grader Hacka löken och vitlöken
Halvera aubergine och gröp ur fruktköttet. Fyll aubergine med quornfärsröran och toppa med riven ost. Gratinerad aubergine med quornfärs (ca 4 portioner). 2 aubergine. Gratinerad aubergine med quornfärs (ca 4 portioner). 2 aubergine 1/2 gul lök
Salta auberginen och stek skivorna och lök i olivolja tills de är mjuka. Fördela på aubergineskivorna. Skär auberginen i ungefär 1 cm tjocka skivor på längden. 1-2 medelstora auberginer. 1-2 medelstora auberginer 1 rödlök ca 1 msk olivolja 3 medelstora tomater ca 0,5 krm svartpeppar 0,5 klyfta vitlök vitlöksklyfta 200-300 g fetaost 2 dl crème fraîche 0,5 kruka basilika, hackad ca 1 krm salt crema di balsamico
Aubergine är en fantastiskt mångsidig grönsak. Här kör man den i ugnen tillsamman med lite chipotlepasta – och ut kommer ett smakrikt och småkryddigt auberginekött
Den här aubergine"sillen", men dill och vitlök, kanske kan passa bra nu till midsommar. "Sill" gjord på aubergine blir faktiskt riktigt lik originalet, förutom att de små fiskbenen och smaken av rå fisk saknas förstås (vilket för mig inte är någon förlust direkt)
Aubergine med buffalo mozzarella. Börja med att tvätta och skiva auberginen i cm tjocka skivor. detta för att auberginen skall släppa vätska före stekningen
Dela auberginerna på längden och gröp ur dem med en sked. Fördela fyllningen i auberginehalvorna. Blanda aubergine, crème fraiche, ströbröd, ägg, vitlök, 2 dl parmesan, (spara 1 dl till gratinering) salt och peppar. Strö ost- och örtblandningen över auberginerna och stek i ugnen ca 25 min
Lägg en klick på varje aubergineskiva och rulla ihop. 1 aubergine 1 bit gorgonzola 1 msk färskost Skiva auberginen i tunna skivor och stek i rapsolja. 1 aubergine
Till sist monterar du lasagnen i en smord ugnsform med att varva köttfärssås och aubergineskivor samt vispar samman creme fraiche, grädde och salt till en tjock kräm och häller detta över