Aubergine baba recept

#16: AUBERGINE – baba ganoush

#16: AUBERGINE – baba ganoush

I Frankrike finns en variant på baba ganoush som man där kallar för kaviar d’aubergine och man kan med fördel göra receptet nedan lite mer franskt genom att utesluta tahinin (sesampastan)
Baba Ganoush & grillad aubergine

Baba Ganoush & grillad aubergine

Är även väldigt förtjust i Aubergine, denna planta som jag tror att många felaktigt har dömt ut. Baba Ganoush
Baba ganoush

Baba ganoush

Skär skåror i auberginerna med en kniv och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Hacka auberginerna i en matberedare tillsammans med färskost, vitlök och tahini
Baba Ganoush – Libanesisk aubergineröra

Baba Ganoush – Libanesisk aubergineröra

För allra bästa smak ska man gärna grilla auberginerna på en grill över öppen eld, då smakar den riktigt rökig och som en äkta baba ganoush ska smaka
Baba Ganoush – Libanesisk aubergineröra

Baba Ganoush – Libanesisk aubergineröra

För allra bästa smak ska man gärna grilla auberginerna på en grill över öppen eld, då smakar den riktigt rökig och som en äkta baba ganoush ska smaka
Hummus, baba ganoush och röd sås

Hummus, baba ganoush och röd sås

Baba ganoush är en röra gjord på aubergine och den är ett. Skölj av auberginerna med vatten. Hummus i förgrunden, baba ganoush längst bak till vänster och röd sås till höger
Baba Ganoush

Baba Ganoush

Dela auberginen på längden. När jag kommer över billig aubergin så gör jag alltid min favoritröra, den libanesiska Baba Ganoushen
Baba Ganoush

Baba Ganoush

Absolut godast blir den om man lägger auberginen på grillen så den får den riktiga rökta smaken (man kan ha den i ugn en stund först om man inte vill grilla så länge), men den blir god även i ugn
Baba ganoush och auberginröra

Baba ganoush och auberginröra

4 3 auberginer 1 dl olivolja 3 vitlöksklyftor 1 röd chili 1 kruka mynta 1 tsk spiskummin 1 msk tahini (sesampasta, kan uteslutas) salt och peppar 1 citron Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Baba Ganoush

Baba Ganoush

Auberginen får gärna bli lite svart utanpå när det rostas, det ger en lite fylligare och nästan rökig smak
Krämig baba ganouj- grillad aubergineröra

Krämig baba ganouj- grillad aubergineröra

Ca 3 dl 2 auberginer (2 auberginer motsvarar ca 300 g) 3 vitlöksklyftor 2 msk färskpressad citronjuice 1 msk tahini eller majonnäs 1 tsk salt Till garnering granatäppelkärnor persilja till garnering Lägg till i inköpslistan
Baba ganoush

Baba ganoush

  3 st Auberginer.   3 st Auberginer. 1  3-5 vitlöksklyftor Efter smak. 1  0,50 dl Olivolja. 1  2 msk Tahini
Baba ganoush - passar till det mesta

Baba ganoush - passar till det mesta

För er som inte vet vad Baba ganoush är så kan jag berätta att det är en arabisk aubergineröra med tahini (sesampasta), jättegod
Baba ganoush – auberginröra

Baba ganoush – auberginröra

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 3 st aubergine 0,5 dl olivolja 5 klyfta(or) vitlök 0,5 tsk chiliflakes 3 msk sesampasta 0,5 kruka(or) färsk persilja 1,5 msk citronsaft 0,5 tsk spiskummin 0,5 tsk salt 2 krm svartpeppar Köp receptet
Baba Ganoush

Baba Ganoush

Baba ganoush görs på aubergine och i Singapore finns det många olika varianter och storlekar på aubergine
Baba Ganoush

Baba Ganoush

Picka hål i skalet på auberginen med en gaffel. Ta ut auberginen ur ugnen och låt den svalna några minuter och drag sedan av skalet