Ketjapmanis är en sötare variant av soja som blir så gott i denna kycklingrätt. Jag hade en gammal flaska ketjapmanis hemma och den innehöll sojabönsextrakt istället för sojabönor
För ca en månad sedan publicerade jag receptet på AstridsugnskycklingKetjapManis. Ett recept jag älskar eftersom man slipper steka kycklingen, kycklingen tillagas i en god sås i ugnen istället
Jag tyckte att den här kryddningen med ketjapmanis och timjan var riktig god. Astridsugnskycklingketjapmanis1 kg kycklingfilésås1 dl ketjapmanis2 dl crème fraiche2 dl (mellan)grädde2 vitlöksklyftor1-2 tsk sambal oelek1 tsk salt1 tsk torkad timjanDela filéerna i 2-3 bitar, lägg i en ugnsform. 1 dl ketjapmanis
Idag har vi firat pappa nästan hela dan, vi började med fika och god tårta (marängtårtan från senaste Buffé) och fortsatte efter några timmar med god middag - AstridsugnskycklingKetjapmanis