Dessa laxbiffar är vansinnigt goda tillsammans med den kalla såsen med lite hetta i. Laxbiffar eller fiskbiffar i allmänhet är långt ifrån krångligt att göra, bara fisk och ett knäckt ägg är grunden
I veckan testade jag att laga en ny maträtt här hemma och det var laxbiffar med lite asiatiska smaker som vi åt med klyftpotatis och en matyoghurt med limesaft i
När jag bloggade om laxwallenbergare i höstas tipsade Emil om Lisas asiatiskalaxbiffar. Annars brukar halvtorra vita viner rekommenderas till asiatiska rätter
Panko är ett asiatiskt ströbröd som är superkrispigt och ger en härlig yta. Smeten kan tyckas vara i kladdigaste laget men med blöta fingrar går det supersnabbt att forma biffar, vända dem i panko och sedan steka
Häromdagen kom J hem med färdiga laxbiffar från fiskaffären. Vi åt som sagt laxbiffar till på en bädd av vitlöksfräst röd paprika och finstrimlad squash
På denna veckas meny finner du även en snabblagad köttfärssås med asiatiska smaker, helstekt fläskytterfilé med krämiga rotfrukter i ugn och laxbiffar med frites och Västerbottensdip – en riktig mitt-i-veckanlyxare
Här kommer ett gott middagstips. Asiatiskalaxbiffar med gurksallad. 4 port 500 g laxfilé 1 ägg 1 msk riven färsk ingefära salt och peppar panko ströbröd 2 gurkor 2 röda chilifrukter salt vitvinsvinäger Dela laxen i bitar och lägg i en matberedare
Panko är ett asiatiskt ströbröd som ger en krispig och fin yta. 3-4 port ca 2 dl Panko, asiatiskt ströbröd 4 laxfiléer salt peppar Rasp eller Solrosolja + citron Skär laxfiléerna i mindre bitar