Asiatiska kycklingburgare recept

Som en sallad med kycklingburgare

Som en sallad med kycklingburgare

Till dessa kycklingburgare som fått en aning asiatiska smaker passar det med både ananas, avokado och röd paprika, men så vill jag också ha lite lök samt krispig sallad

Mitt 2013

och en "grön" panna med asiatiska smaker och lite av mina egenodlade grönsaker och min koriander (som däremot inte blev någon lyckat odlingsprojekt)
Söndag 7 februari

Söndag 7 februari

Kycklingburgare med avokado4 port400 gram kycklingfärs2 tsk riven ingefära1 äggula0,5 tsk sambal oelek1 msk hackad koriander (eller findus frysta asiatiska kryddor)Salt & peppar16 skivor lantbrödsmör2 avokadosaft från 1/4 citron1 vitlöksklyftaBlanda kycklingfärsen med ingefära, äggula, sambal oelek, örter och salta och peppra
Kycklingburgare med spicy ceviche

Kycklingburgare med spicy ceviche

Detta blev lunchen igår, an hälsosam kycklingburgare med asiatiska influenser. Hej på er. Nu har jag varit hemma i en vecka ledig då jag börjar i den nya skolan på tisdag

Asiatiska kycklingburgare

4 portioner, 90 minuter. Burgare. 500 g kycklingfärs (eller kycklingfilé) 1/2 dl rostade jordnötter (kan uteslutas för allergiker) 3 stjälkar salladslök 5 cm färsk ingefära 1 citron, rivet skal 1 msk japansk soja 1 tsk flytande honung 1 nypa chiliflakes 1 kruka färsk koriander salt nymalen svartpeppar Till servering

Kycklingburgare med ägg

Finhacka salladslök och chili och blanda med kycklingfärs, riven ingefära och salt. Forma 4 stora burgare och stek dem i olja på medelvärme tills de är helt genomstekta