Asiatiska blad recept

Asiatiskt långkok

Asiatiskt långkok

Vi älskar asiatiska smaker av koriander, limeblad och färsk ingefära. Häromdagen gjorde jag denna goda gryta med asiatiska smaker, mycket uppskattat
Asiatiska grillspett med frisk myntasås

Asiatiska grillspett med frisk myntasås

Köp på er lite fläskkarré och gör asiatiska spett. Till de asiatiska tonerna smakar det gott med lite fräsch, kall grillsås med mynta
Asiatisk fiskgryta

Asiatisk fiskgryta

Banka citrongräset, ta bort de yttersta bladen och finhacka resten. Finhacka korianderstjälkar och spara bladen till dekoration
Asiatisk kålsallad

Asiatisk kålsallad

Repa bladen från ­thaibasilikan. Asiatisk kålsallad – gör så här. Skär bort rotstocken och finstrimla kålen
Asiatisk färs i salladsblad

Asiatisk färs i salladsblad

Plocka bladen av sallatshuvudet och lägg upp på ett fat. Ställ fram skålarna och färsen på bordet och låt var och en fylla sitt eget sallatsblad
Asiatiska salladsrullar med knaperstekt fläskfärs

Asiatiska salladsrullar med knaperstekt fläskfärs

Till servering1 cosmopolitansallad 1 kruka krispsallad 1 dl färsk koriander, bladen 1 dl färsk mynta 1 dl rostade jordnötter 4 salladslökar, i tunna skivor 2 limefrukter, i klyftor sriracha
Asiatisk kålsallad

Asiatisk kålsallad

Massera/knåda med händerna så kålen och bladen mjuknar. Ingredienser5 mangoldblad4 stjälkar grönröd kål (det är som grönkål med är rödaktig)1/2 litet huvud rödkål4 msk sesamfrön1/2 msk honung1 msk sesamolja eller rapsolja1 msk citronjuice1/2 msk äppelcidervinäger4 cm finriven färsk ingefäraEn nypa saltGör så härStrimla kålen och mangold bladen fint och lägg i en skål. ---Recept på råkost/raw food från Erica Palmcrantz på 5 mangoldblad
Asiata

Asiata

Servera tillsammans med äggnudlar och garnera gärna med det yttre bladet i purjolöken som du fin-strimlar
Asiatisk laxtartar i friterat rispapper

Asiatisk laxtartar i friterat rispapper

300 g rå lax (typ salma) 1 grönt äpple (t ex Granny Smith) 1 msk ingefära, skalad och riven 0,5 msk sesamolja salt (efter smak) svartpeppar 4-5 blad rispapper 5 dl rapsolja (eller frityrolja) salt 0,5 dl sesamfrön gräslök (eller ärtskott)