Asiatisk wok curry recept

Kyckling i röd curry, kokos och lime

Kyckling i röd curry, kokos och lime

Hetta upp lite olja i en wokpanna. Tillsätt den röda curryn och tomatpurén och låt fräsa till lite. 4 kycklingfiléer 1 gul lök 1 röd lök 1 vitlöksklyfta 1 paprika 2 morötter lite haricot verts 1 - 2 msk röd curry pasta 1 msk tomatpuré 1 brk kokosmjölk 2 msk kycklingfond 1 msk honung salt och peppar ev en skvätt grädde maizena skal och saft från en halv lime. 1 - 2 msk röd curry pasta
Kycklingwok med röd curry, kokosmjöl och nudlar

Kycklingwok med röd curry, kokosmjöl och nudlar

KökAsiatiskt. wokgrönsaker. röd curry. Hetta upp olja i en stekpanna och woka grönsakerna hastigt. Tillsätt kokosmjölk, limesaft, röd curry och kycklingfond och låt sjuda några minuter
Vegetarisk wok

Vegetarisk wok

Finns i asiatiska hyllan i röd, grön eller gul variant. Köpte hem en burk Massaman Curry Gyrtbas igår. När de fått lite färg, tillsätt wokmixen och stek ett par minuter till
Grön curry - till helt nya dimensioner

Grön curry - till helt nya dimensioner

Vi tog det vi hade hemma, bl a mina egna frilandsodlade vita miniauberginer som jag är superstolt över, men listan över vad som fungerar är lång, t ex alla sorters lök, vårlök och purjo, många sorters svamp (kanske inte alltför smakrik, bara), morot, palsternacka, paprika, vitkål, savoykål, broccoli, blomkål, vattenkastanjer, bambuskott, minimajs, rädisor, rättika, kålrabbi, aubergine, zucchini, asiatiska bladgrönsaker typ pak choi
Wok för hela familjen

Wok för hela familjen

”Torkad röd chili, vitlök, citrongräs, salt, schalottenlök, galanga, räkpasta (räkor, salt), kaffir limeskal, peppar” Finns på de flesta mataffärer vid det Thailändska/Asiatiska
PANAENG CHICKEN CURRY

PANAENG CHICKEN CURRY

Jag köper frysta limeblad i asiatiska butiker. Panaeng är egentligen en "torr" curry så det ska inte vara så mycket kokosmjölk i
Nasi Goreng

Nasi Goreng

Använd en wok eller stekpanna och lägg över i en större wok, gryta eller kastrull efter hand. Fräs curry samt chilisås sriracha eller färsk chili i någon msk olja
Hämtmat hemma-style

Hämtmat hemma-style

Många asiatiska restauranger gör sliskigt söta jordnötssåser enligt mig, den här är mer kryddig och fylld av smak
Kokosgryta med jordnötssmör

Kokosgryta med jordnötssmör

När jag åker till Thailand någon gång ska jag anmäla mig till matlagningskurs för jag älskar asiatiska smaker, mest thai smaker
Korianderdoftande kycklingwok

Korianderdoftande kycklingwok

Efter en del asiatisk inspiration var det dags att ge sig på woken med en ”green curry chicken”. Hetta upp olja i wokpannan och tillsätt curryn, vitlöken, hackad chilli samt krossat limegräs Rör runt det hela
Nasi Goreng

Nasi Goreng

Många asiatiska maträtter går väldigt lätt att improvisera kring och asiatisk mat är troligen det enklaste och snabbaste man kan laga till en trött mellandag när julkorven står en upp i halsen
Supersallad med kelp och hampafrön

Supersallad med kelp och hampafrön

Varsågod, en riktig supersallad med asiatiskt marinerade kelpnudlar, grönkål, avokado, solrossmör, tofu, grönsaker, gojibär och skalade hampafrön

Loppi bloggbag höstkids

Att kombinera soja och sweet chili är ett lätt och vanligt sätt att få till den asiatiska smaken när man wokar
LOPPI blogbag Höstkids

LOPPI blogbag Höstkids

Asiatisk mat gillas här hemma så detta kommer väl till användning, Asian Paeng Red Curry använder vi ofta, steker bara kycklingfilé och häller i kryddblandningen ihop med kokosmjölk och thai wokgrönsaker, snabblagat och supergott