Hetta upp lite olja i en wokpanna. Tillsätt den röda curryn och tomatpurén och låt fräsa till lite. 4 kycklingfiléer 1 gul lök 1 röd lök 1 vitlöksklyfta 1 paprika 2 morötter lite haricot verts 1 - 2 msk röd curry pasta 1 msk tomatpuré 1 brk kokosmjölk 2 msk kycklingfond 1 msk honung salt och peppar ev en skvätt grädde maizena skal och saft från en halv lime. 1 - 2 msk röd curry pasta
KökAsiatiskt. wokgrönsaker. röd curry. Hetta upp olja i en stekpanna och woka grönsakerna hastigt. Tillsätt kokosmjölk, limesaft, röd curry och kycklingfond och låt sjuda några minuter
Finns i asiatiska hyllan i röd, grön eller gul variant. Köpte hem en burk Massaman Curry Gyrtbas igår. När de fått lite färg, tillsätt wokmixen och stek ett par minuter till
Vi tog det vi hade hemma, bl a mina egna frilandsodlade vita miniauberginer som jag är superstolt över, men listan över vad som fungerar är lång, t ex alla sorters lök, vårlök och purjo, många sorters svamp (kanske inte alltför smakrik, bara), morot, palsternacka, paprika, vitkål, savoykål, broccoli, blomkål, vattenkastanjer, bambuskott, minimajs, rädisor, rättika, kålrabbi, aubergine, zucchini, asiatiska bladgrönsaker typ pak choi
”Torkad röd chili, vitlök, citrongräs, salt, schalottenlök, galanga, räkpasta (räkor, salt), kaffir limeskal, peppar” Finns på de flesta mataffärer vid det Thailändska/Asiatiska
Använd en wok eller stekpanna och lägg över i en större wok, gryta eller kastrull efter hand. Fräs curry samt chilisås sriracha eller färsk chili i någon msk olja
Efter en del asiatisk inspiration var det dags att ge sig på woken med en ”green curry chicken”. Hetta upp olja i wokpannan och tillsätt curryn, vitlöken, hackad chilli samt krossat limegräs Rör runt det hela
Jag varierar också kryddningen väldigt ofta (ibland kanske jag kör på italienskt med basilika, och andra gånger kanske mer asiatiskt med curry och spiskummin), vilket bidrar till stor variation med mina val av lunch
Många asiatiska maträtter går väldigt lätt att improvisera kring och asiatisk mat är troligen det enklaste och snabbaste man kan laga till en trött mellandag när julkorven står en upp i halsen
Asiatisk mat gillas här hemma så detta kommer väl till användning, Asian Paeng Red Curry använder vi ofta, steker bara kycklingfilé och häller i kryddblandningen ihop med kokosmjölk och thai wokgrönsaker, snabblagat och supergott