Asiatisk räkcocktail recept

Räkcocktail med asiatisk touch

Räkcocktail med asiatisk touch

Här kommer förrätten vi blev bjudna på hos Anette i fredags. Mycket god och fräsch. Räkcocktail med asiatisk touch
Asiatisk touch

Asiatisk touch

Asiatiskräkcocktail 200 g räkor med skal2 avokado1/2 rödlök1 bit gurka1 tomatskal från 1 lime2 msk sweet chilisåsSkala räkorna
Förrätter till nyårs

Förrätter till nyårs

Räkcocktail med asiatisk touch. Här kommer några förslag på förrätter till nyårs. Dillpannacotta med räkspett3 gelatinblad1 ½ dl vispgrädde½ finhackad rödlök3-4 msk hackad dill1 ½ dl gräddfil2 ½ dl kesella1 msk citronsaftsaltvitpepparGarnering
Matiga tillbehör till pannkakor

Matiga tillbehör till pannkakor

När jag tänker asiatiskt tänker jag chili, lime, citron, soja, vitlök, socker, sesam… Hett, syrligt, sött och framförallt fräscht

Räkcocktail med avokadokräm

Visst är räkcocktail lite åttiotal, men vissa rätter håller decennium efter decennium. Här har vi fört in den i 2000-talet genom att ge den en asiatisk touche
Jura och fläsksida

Jura och fläsksida

Det fick bli räkcocktail. Därefter har vi lagt salladsblad i botten på glas, lagt på röran och sedan ringlat över lite hemmagjord Rhode Island sås (3 msk majonnäs, 1,5 msk chilisås, 1,5 msk asiatisk chilisås, 2 msk matlagnings yoghurt och en msk cognac – vispa ihop och vips är det klart). Vinet är kanske egentligen lite syrligt för denna typ av mat men syran och hettan i äppelkompotten fick vinet spela bra och givetvis satt det som en smäck med 70- 80-tals klassikern räkcocktail
Nyårs mat från 80 talet

Nyårs mat från 80 talet

Wokpannan blev trendig och asiatisk mat dök upp så smått. Cheesecake slog igenom som efterrätt och fredagsfint blev det med vitt vin och räkcocktail

Räkcocktail klassisk

Jag gör två varianter – en som ni läst om tidigare med modernare asiatiska smaker av chili, lime och koriander

Svenska alger på matbordet.

Svenska alger går lika bra att äta som de vi importerar från AsienDet blir allt vanligare att vi äter alger i takt med det ökande intresset för de asiatiska köken