4 4 port ris 1 rödlök ca 600 g tunnskivad kotlett 1 rött äpple 1 tsk smör eller margarin 1 tsk majsstärkelse 2 dl vatten 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1/2 köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond 1 msk soja salt och peppar 1/2 förp grönmix (à 600 g) 1/2 kruka persilja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kinesisk soja 20 % rabatt ICA Asia 150 ml Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Asiatiska såser 10 % rabatt Santa Maria 200 - 500 ml Mer info Ladda kupong
Att laga så kallad asiatisk mat är inte min starka sida. Strimla kotletterna mycket tunt. 900 gram fläskkött (vi använde kotletter). 900 gram fläskkött (vi använde kotletter)
Nu blev det den klassiska “kött och sallad rätten” men med den asiatiska touchen blev detta helt klockrent ihop med den välsmakande köttet som med sina flera intåg av struktur
) blir det fläskkotletter, lammfärsbiffar, lax och pytt i panna hemma hos oss. Fläskkotletter, ris, sås, kokta bönor och rårivna morötter med en skvätt rödvinsvinäger och finhackad färsk dragon
Nu behöver vi lite mat i magen och jag har lagt kotletter i en sesammarinad. Solen lyser här i Stockholm just nu och vi är just hemkomna från en indisk kulturfestival i Kungsträdgården