Rosta sesamfröna i en torr och het stekpanna. I helgen gjorde jag denna asiatiska lax. Asiatisk lax med lime och cashewnötter4 port1 kg laxfilé i bit med skinn2 msk sesamfrön1 lime1 röd chilifrukt1 dl rostade cashewnötter1 msk olivolja1 tsk salt2 krm pepparGlaze2 dl sweet chilisås2 dl teriyakisås1 röd chilifrukt (urkärnad och finhackad)1 pressad vitlöksklyfta1 dl hackad koriander (1 dl motsvarar ca1 kruka)1½ msk finhackad ingefärafinrivet skal av 1 lime2 msk färskpressad limejuice1 tsk torkade, smulade kaffir limeblad1
Hetta upp en stor stekpanna med jordnötsolja och stek köttet precis klart mycket hastigt i omgångar. 1 msk asiatisk fisksås. 5 msk kinesisk soja 1 msk strösocker 1 msk asiatisk fisksås 1 tsk sesamolja Till servering 4 prt jasminris 1 msk sesamfrön gärna vita och svarta 400 g färsk spenat 2 msk smör salt 2 st salladslökar jordnötsolja till stekning
Just nu är vi inne i en period där våra smaklökar skriker efter asiatiska smaker och vi går omkring och drömmer om att få tag på ingredienser så som fermenterade svarta bönor och miso bland annat
Hetta upp en stor stekpanna med 1 msk rapsolja och stek lövbiffsstrimlorna i 1 minut. Stek squash, lök, salladslök, vitkål, paprika, och chili i en het stekpanna med 2 msk olja
Hacka cashewnötterna grovt och rosta dem snabbt i en het torr stekpanna tills de får lite färg. Rosta sesamfröna i en het torr stekpanna tills de får lite färg
Asiatiska dofter fyllde köket idag. Denna heta linssoppa var lite ”mjölig” i sin konsistens, men blev snabbt förlåten eftersom den smakade riktigt gott