1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Fläskytterfilé. Putsa filén fri från fett och senor. Blanda ihop vitlök, olja, soja, balsamvinäger och honung i en skål och häll sedan marinaden i en plastpåse
Okej, det kanske börjar bli lite väl mycket asiatiska influenser i Medelhavskosten, men fisk med grönsaker och frukt är liksom själva basen (tillsammans med baljväxter) för den mat man traditionellt åt runt Medelhavet
(asiatiska hyllan). Efter en lite trög period vad gäller storkok och matlådetillverkning blev jag nu. inspirerad av grannen som lade ut bilder på sina matlådor på facebook
3 pkt Spicemasters Panang Gai-kryddmix (du hittar den vid asiatiska hylla i välsorterade matbutiker). 3 pkt Spicemasters Panang Gai-kryddmix (du hittar den vid asiatiska hylla i välsorterade matbutiker)
Och inför en helg med svenska klassikers, kan det passa bra med lite asiatiska smaker som variation. Det är äntligen fredag igen och den här helgen har vi dopbestyr
En krämig coleslaw och strimlad fläskytterfilé i en asiatisk marinad gjorde susen som fyllning. Ikväll blev det enkla pitabröd som värms i ugnen inuti fuktigt smörpapper med olivolja, salt o kryddor
På denna veckas meny finner du även en snabblagad köttfärssås med asiatiska smaker, helstekt fläskytterfilé med krämiga rotfrukter i ugn och laxbiffar med frites och Västerbottensdip – en riktig mitt-i-veckanlyxare