Forma smeten till små runda bollar och rulla dem i strössel. Chokladströssel. Vispa eller rör smör, kakaopulver, muscovadosocker och vaniljsocker pösigt
1Chokladströssel till garneringVispa eller rör smör, kakaopulver, muscovadosocker och vaniljsocker pösigt. 1Forma smeten till små runda bollar och rulla dem i strössel
Brunt strössel. Det vill säga arraksbollar (eller om du föredrar att kalla dem myrstackar). Forma runda bollar i lagom storlek och rulla dem i brunt strössel
Kakresterna som blir kvar när du stansat ut hjärtana passar utmärkt att frysa in för att sedan tina och använda i arraksbollar eller i en trifle = varva dem med lite bär, vispad grädde och en god chokladkräm eller vaniljkräm i små glasskålar
Jag hade fått mandelbottnar över från en tidigare tårta, så jag passade på att göra Bailey'sbollar, Arraksbollar och testade även dessa små Limoncellobollar som blev galet goda, en ny favorit
Hittade lite roligt strössel på affären och fick idén att göra annorlunda arraksbollar. Lite kul att ha som variation och kanske med ett annat strössel eller kokos
Måste ta och testa att göra arraksbollar någon dag. Kokos/pärlsocker/strössel. Här kommer det andra receptet på chokladbollar, lika goda de men lite mildare i smaken vilken barnen i huset gillade bäst, vill man göra dom extra lyxig kan man doppa dom i choklad innan man rullar dom i kokos, det gjorde inte jag,på tok för kletigt att göra med 2 barn som bara otåligt tjatar om att få äta chokladbollar
Jag tog fram lite "kaksmulor" ifrån frysen (som jag sparat ifrån när jag gjort tårtor) och tänkte göra arraksbollar men det visade sig att jag inte hade någon arrak hemma så jag smaksatte dem med kaffe istället
chokladströssel. Har länge sökt efter recept på just arraksbollar, tycker att de är så goda. Smält chokladen och doppa bollarna i det och rulla dem i strössel innan chokladen stelnar
Lägg över i strössel och rulla dem så att hela bollen blir täckt. Jag gick in på Coop i Huddinge Centrum en dag och köpte med mig några arraksbollar från deras kondis