Lägg undan grytan för att svalka. Lägg på bakplåtspapper. Lägg handdukar över plåtar få vila en stund. Sista penslar med ägg över alla piroger och in mitten av ugnen
Nästan som tagine men vet inte riktigt vad heter på arabiska. Lägg undan från plattan. Friterade olja med skivad potatis i tills fått färg sedan lägg på hushållspapper så dra bort fettet
Ha i den arabiska kryddan, paprikapulvret och harissan. ca 3/4 - 1 tsk salt + lite extra till äggen. 4 - 5 ägg (beräkna 1 ägg / person). Lägg på ett lock och låt grönsaksröran koka på medelvärme i ca 15 minuter. Knäck ner 1 ägg i varje grop och strö på lite salt på varje ägg. Lägg på locket igen och låt röran fortsätta koka i ca 10 - 154 minuter, eller tills äggvitan stelnat men äggulan fortfarande är lite mjuk i mitten. ca 3/4 - 1 tsk salt + lite extra till äggen. 4 - 5 ägg (beräkna 1 ägg / person)
Där var biffarna kryddade med bland lite mer arabiska smaker men jag valde att föra mina biffar och potatissallad till medelhavet istället och smaksätta med bland annat oregano
Tillsätt de rumsrempererade äggen ett och ett. Lägg på ett bakplårspapper och en bakplåt. 250 g ägg (ca 5 st). 3 droppar orangeblomvarren (finns i arabiska butiker)
Han läste Nina Björk-feminism, hängde med, ville tänka nytt och när jag kom hem till honom med couscous, vin och arabiska kryddor så tackade han sannerligen aldrig nej
Du hittar den här rätten i många arabiska länder, ex Libanon, Syrien, Palestina, Egypten, Jordanien… Självklart skiljer sig kryddningen åt mellan länderna, liksom vad man fyller kycklingen med