0,5 dl olivolja. 0,5 dl olivolja. 1 stort bröd i långpanna eller 2 mindre. 4 dl ljummet vatten. 20 g färsk jäst (lite mindre än en halv jäst) eller 2 tsk torrjäst
Efter jäst smeten är färdig så häller man i olivoljan och saltet, blanda noga. Nu kommer det ett gäng med recept som jag har skrivit ihop till er, vi börjar med de arabiska pita brödet
2 msk olivolja. 2 msk olivolja. Det blev ingen lammstek till påsk. Men vi kunde tydligen inte hålla oss, för bara lite senare åkte den där möra köttbiten in i ugnen
ca 2 msk olivolja. ½ - 1 msk arabisk kryddmix (se här). Stek dem i stekpannan på medelvärme i olivoljan i ca 5 minuter. ca 4 portioner ca 2 msk olivolja. ½ - 1 msk arabisk kryddmix (se här)
Här kommer ett recept på arabisk pizza-lahmebajin som det heter på arabiska. Jag säger arabisk bröd. 1/2-1 dl olivolja eller vegetabilisk. 1/2-1 dl olivolja eller vegetabilisk
Här kommer ett riktigt gott recept på zaatar pizza på arabisk vis. 1/2-1 dl olivolja eller vegetabilisk. 1 1/2 dl olivolja eller rapsolja ( ev mer olja). 1/2-1 dl olivolja eller vegetabilisk
Arabisk mat är alltid bra, för man kommer långt med en begränsad kassa. koka riset (basmatiris) i buljong och ha också i en dutt tomatpuré och en skvätt olivolja
Här kommer ett recept på arabisk pizza-lahmebajin som det heter på arabiska. Jag säger arabisk bröd. 1/2-1 dl olivolja eller vegetabilisk. 1/2-1 dl olivolja eller vegetabilisk