FoulTärna tomat och hacka lök, salladslök, vitlök, persilja och chili. zatar eller sumac (finns i butiker som säljer arabiska specialiteter, men kan uteslutas)
Vitlökspulver. Lökpulver. Steka rapsolja med lök, vitlök, citrongräs och färsen. Vitlökspulver. 1 stor gul hackad lök. 3-4 hackad vitlök. Lycka till 1 stor gul hackad lök. 3-4 hackad vitlök
Skala och finhacka löken och vitlöken. 1 gul lök. 1 vitlöksklyfta. ½ - 1 msk arabisk kryddmix (se här). 1 gul lök. 1 vitlöksklyfta 1 stor aubergine. ½ - 1 msk arabisk kryddmix (se här)
Arabisk mat är alltid bra, för man kommer långt med en begränsad kassa. fräs lök i olivolja, jag använde färsk knipplök, och häll i hela tomater på burk
Här kommer en arabisk gryta som heter Bemje. Tillsätt löken. Tillsätt då tomatpure, kryddpeppar, salt, okran, citron, koriander, socker och pressad vitlök
Den är väldigt god att äta utan ris med arabisk vitt bröd. Hacka löken, chilin och vitlöken. 8-10 st vitlöksklyftor. 2 st lök. Hetta upp olja och stek chili, lök och vitlöken på medelvärme, de ska mjukna långsamt i ca 5 min. 8-10 st vitlöksklyftor. 2 st lök
Chapitibröd eller arabiskt bröd som du doppar med. Stek kebaben och hacka löken. 1 lök. Häll i majsen. Tillsätt tomaterna, kryddorna, buljong och vatten
En arabisk rätt. Skala lök och finhacka. Skala vitlök. Börja med att fräsa lök och pressad vitlök. 2 st lök. 4-5 vitlöksklyftor. 2 st lök. 4-5 vitlöksklyftor 1 msk kryddpeppar