en nypa kanel. Tillsätt tomatpuré, de krossade tomaterna, pressad vitlök, lagerblad, honung, timjan, spiskummin, kanel, sambal oelek, kikärtor samt vatten
Rebecka använde något som hette arabisk krydda. Blandningen innehåller gurkmeja, svartpeppar, kanel, kardemumma, nejlika och saffran (fast det sista kändes det nog inte mycket av i smaken) Så den som inte har något affär med mellanösternkryddor i närheten kan säkert blanda i lite av dem
Såå i nästa inlägg går Vi på arabiskt SPA,. Tillsätt mjölk, citronskal, maizenamjöl och kanelstång. strö över resterande socker samt lite kanel och bränn det så det blir gyllenbrunt
Det här är en otroligt god arabisk efterrätt som är vanlig i hela Mellanöstern och Nordafrika. Mahalabia kan varieras genom att man byter ut kardemumman mot kanel och rosenvattnet mot apelsnblomsvatten
1 krm kanel. Använd dig av det vanliga receptet för att tillaga ris samt för beskrivning av mängd ris och vatten som vanligtvis står på baksidan av rispaketet
½ tsk kanel. Först så skall man koka kycklinglåren med salt. De skall bli riktigt mjuka. Under tiden de kokar så skall du koka madeln för att kunna ta bort skalen från den ifall du har mandel med skal, om inte så skall du koka mandel lite o hälla ut vattnet