Baba ganoush är en populär dipp-rätt som gärna serveras som en aptitretare. finhackad persilja. Finhacka persilja och använd antingen som garnering eller blanda samman med baba gabanoushen
Middagen inleddes med två amuse bouche… liten aptitretare på ren svenska. hackad persilja. Rör ihop det mjuka smöret med salt, peppar, pressad vitlök, hackad schalottenlök och persilja
Salladen serveras som en aptitretare eller sidorätt vid maten. Ca 6 portioner olivsallad 450 g urkärnade oliver (jag blandade både svarta och gröna) 3 dl valnötter 1 st granatäpple 2-4 st finhackade vitlöksklyftor (justera mängd efter smak, jag tog 2 klyftor) 0,5 dl granatäppelsirap 3 msk olivolja Ca 2-3 msk citronsaft 2 msk finhackad mynta 2 msk finhackad persilja Salt & peppar Gör såhär. 2 msk finhackad persilja
Så gott att det fungerade perfekt som en liten aptitretare också. 240g Kikärtor, avrunna från burk1dl Olivolja1msk Harissa3st Vitlöksklyftor1tsk CitronjuiceHavssalt & svartpeppar från kvarn4msk Krusbladig persilja, finhackadSåhär kan man göra. 4msk Krusbladig persilja, finhackad
Allt toppades med ett strössel på parmesan, citroncest och persilja. Finhacka persiljan. Som aptitretare eller förrätt räcker 1-2 stycken per person. 2 msk finhackad persilja. 2 msk finhackad persilja