Nu när jag försöker få i mig lite extra järnrik kost (och har tröttnat på att tugga aprikoser rakt upp och ner) tänkte jag mig en smarrig aprikossylt på torkade aprikoser
Vill du ha en fin glans på kakan då värmer du på lite aprikossylt som du penslar över. 1aprikossylt, om du vill ha glans. 1Fyllning150 g smör, rumstempererat 130 g strösocker (1,5 dl) 110 g ägg (2) 30 g äggula (2) 200 g mandelmjöl (4 dl) 10 g vaniljsocker (1 msk) 3-4 päron aprikossylt, om du vill ha glansMördeg
Bred på aprikossylten och lägg sedan på äppelbitarna omlott längs övre halvan av remsan. Ätbara äppelrosorSmördeg i stort ark, tinadAprikossylt/marmelad utan bitar2 - 3 st äpplenCitronSätt på ugnen på 190 grader
För min del blev det chokladsyltkakor med aprikossylt och pärlsocker samt kanelkakor. Småkakor. Vi gjorde ju även småkakor igår kväll, vi fick (precis som till våra macarons) ett grundrecept, den här gången på mördeg och sen fick vi välja fritt bland färg och smaksättningar
ca 2 dl aprikossylt eller marmelad. Ugn 175 C. Arbeta ihop alla ingredienserna till degen. Använd gärna en matberedare, kör i så fall bara tills degen blandats
Bred ut ett tunt lager aprikossylt över hela. Aprikossylt. Blanda ihop allt till fyllningen. Arbeta det rumstempererade smöret tillsammans med de siktade sockersorterna