Aprikospaj ägg recept

Aprikospaj med mandel

Aprikospaj med mandel

Fyllning aprikos (och/eller hallon och björnbär) 2 dl vispgrädde 2 ägg 1 dl mald mandel 1,5 dl strösocker
Robbans aprikospaj med vaniljsmakande kokostäcke - gluten- och laktosfri

Robbans aprikospaj med vaniljsmakande kokostäcke - gluten- och laktosfri

250 g torkade aprikoser - gärna ekologiska och osvavladekokande vatten2 dl fullkornshavreflingor - eller Sempers rena havre½ dl kokosflingor1 msk malda psylliumskal100 g laktosfritt smör - eller mjölkfritt margarin3/4 dl laktosfri crème fraiche - eller motsvarande mjölkfritt alternativ3 ägg100 g naturell Philadelphiaost original - eller Soja Supreme för ett mjölkfritt alternativ1 dl laktosfri grädde - eller mjölkfritt gräddalternativ½ dl ljust rårörsocker2 tsk vaniljsocker1½ dl kokosflingorBörja med att lägga aprikoserna i en skål och slå kokande vatten över så det täcker. 3 ägg

Aprikospaj

Rör smör och äggulor krämigt. Vispa den med grädde och ägg till en fluffig smet. Lägg dem i mandelsmeten med kupiga sidan upp
Aprikospaj

Aprikospaj

Rör smör och äggulor krämigt. Vispa den med grädde och ägg till en fluffig smet. Lägg dem i mandelsmeten med kupiga sidan upp
Aprikospaj med mandelmassa

Aprikospaj med mandelmassa

Lägg i aprikoserna i pajskalet. Vispa samman ägg och mjölk, och häll över frukten. 2 st ägg. Pajdeg. Blanda majsmjöl, grovt riven mandelmassa och rumsvarmt smör till en deg
Getost och aprikospaj med ruccola.

Getost och aprikospaj med ruccola.

Skär upp getosten och lägg i formen så det täcker botten. Lägg på quornbitar och en näve ruccola. Vispa ihop ägg och mjölk
Rabarberpaj med vitchokladtäcke - en gammal favorit...

Rabarberpaj med vitchokladtäcke - en gammal favorit...

Receptet är anpassat från en aprikospaj med vitchokladtäcke ur Det goda söta av Stefan Holmström. Mördeg100 g smör1 krm salt3 1/2 dl vetemjöl1 ägg1/2 dl ströcocker1 dl mandelmjölRabarberfyllning300 g rabraber, helst färsk , men djupfryst går bra. 1 ägg
Glutenfri aprikospaj

Glutenfri aprikospaj

Dela äggen i gulor och vitor i två olika skålar. Vispa vitorna till fast skum och vänd ner i äggulesmeten
Aprikospaj med mandel

Aprikospaj med mandel

Häll mjölken i en kastrull och lägg i vaniljstången + kärnorna. Söndagsmiddagen bestod av grillat och en aprikospaj till efterrätt
Glutenfri aprikospaj

Glutenfri aprikospaj

Dela äggen i gulor och vitor i två olika skålar. Vispa vitorna till fast skum och vänd ner i äggulesmeten

Istället för små grodorna

Det blev fläderbullar, hallon -och aprikospaj och nötjordgubbstårta. Lägg smör och socker bredvid degen i bunken

Aprikospaj med mandel

Rör smöret med äggulorna. Vispa under tiden mandelmassa med grädde och ägg, använd elvisp. Lägg dem med snittytan ner i pajen

Aprikospaj

Rör ner äggulorna och vispa äggvitorna separat med en msk socker till styvt skum. Här har jag utgått från ett av Jamie Olivers recept på persikokaka, men ändrat en del och gjort en aprikospaj

Aprikospaj med mandelmassa

Lägg i aprikoserna i pajskalet. Vispa samman ägg och mjölk, och häll över frukten. 2 ägg. 1.  Pajdeg. Blanda majsmjöl, grovt riven mandelmassa och rumsvarmt smör till en deg

Aprikospaj med kesella

Vispa ägg och socker pösigt och blanda sedan ner kesella, mjöl och vaniljsocker. 2 ägg. Mixa alla ingredienser till pajdegen i en mixer

Söt aprikospaj

Lägg aprikoserna i en kastrull och slå på vatten så att det täcker. Skär smöret i tunna skivor och lägg i en bunke

Aprikospaj

Vispa ihop mandelmassa med grädde och ägg med elvisp eller assistent i några minuter tills allt gått ihop

Aprikospaj med vispgrädde

Lägg i aprikoserna och låt dem ta åt sig av karamellen. Tillsätt ett ägg i sänder och vispa väl emellan