250 g torkade aprikoser - gärna ekologiska och osvavladekokande vatten2 dl fullkornshavreflingor - eller Sempers rena havre½ dl kokosflingor1 msk malda psylliumskal100 g laktosfritt smör - eller mjölkfritt margarin3/4 dl laktosfri crème fraiche - eller motsvarande mjölkfritt alternativ3 ägg100 g naturell Philadelphiaost original - eller Soja Supreme för ett mjölkfritt alternativ1 dl laktosfri grädde - eller mjölkfritt gräddalternativ½ dl ljust rårörsocker2 tsk vaniljsocker1½ dl kokosflingorBörja med att lägga aprikoserna i en skål och slå kokande vatten över så det täcker. 3 ägg
Lägg i aprikoserna i pajskalet. Vispa samman ägg och mjölk, och häll över frukten. 2 st ägg. Pajdeg. Blanda majsmjöl, grovt riven mandelmassa och rumsvarmt smör till en deg
Receptet är anpassat från en aprikospaj med vitchokladtäcke ur Det goda söta av Stefan Holmström. Mördeg100 g smör1 krm salt3 1/2 dl vetemjöl1 ägg1/2 dl ströcocker1 dl mandelmjölRabarberfyllning300 g rabraber, helst färsk , men djupfryst går bra. 1 ägg
Rör ner äggulorna och vispa äggvitorna separat med en msk socker till styvt skum. Här har jag utgått från ett av Jamie Olivers recept på persikokaka, men ändrat en del och gjort en aprikospaj
Lägg i aprikoserna i pajskalet. Vispa samman ägg och mjölk, och häll över frukten. 2 ägg. 1. Pajdeg. Blanda majsmjöl, grovt riven mandelmassa och rumsvarmt smör till en deg